Traga se za vozačem kombija srpskim državljaninom koji je sa migrantima sleteo u Kupu

Vozač kombija sa migrantima koji je sleteo u reku Kupu kod hrvatskog mesta Slatina Pokupska je srpski državljanin. Sumnja se da u području prema kojem je pobegao ima mina. Na graničnom prelazu Bajakovo uhapšene tri osobe za koje se smatra da su u vezi sa napadačem.

U mestu Slatina Pokupska hrvatski policajci pokušali su rano ujutro da zaustave kombi nemačkih registracijsksjih oznaka koji se nije zaustavio, nego je vozač povećao brzinu, pa je kombi sletelo u reku Kupu.

Vozač, inače državljanin Srbije, pobegao je u minski sumnjivo područje, a iz kombija koji je tonuo policajci su spasili 11 migranata, među kojima ima žena i dece, od kojih je jedna preminula tokom pružanja lekarske pomoći na mestu događaja, prenosi HRT.

Portparol Policijske uprave sisačko-moslovačke Dario Kačmarčik rekao je novinarima da su osobe koje su se nalazile u kombiju smeštene u policijsku stanicu Glina.

"Tamo će se obaviti obavijesni razgovor o okolnostima noćašnjeg događaja, u cilju pronalaska vozača. Za njim se, rekao je, intenzivno traga, uključeni su svi policijski službenici – od specijalne, preko interventne do granične, kao i potražni psi", naveo je Kačmarčkik.

Kako se ističe u saopštenju hrvatske policije, vozač je iskočio iz kombija i pobegao prema području za koje se sumnja da ima mina, ostavljajući vozilo da tone.

Lokalni stanovnici pretpostavljaju da je reč o osobi koja dobro poznaje teren.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 26. avg 2019, 13:26) - Воронцов [neregistrovani]

Каквим се све пословима неће бавити?

Неће само орати и копати, од тог часног посла беже и радије се баве оваквим и другим криминалним пословима.

(nedelja, 25. avg 2019, 18:21) - anonymous [neregistrovani]

Uzas, sto sve ljudi rade zbog zarade, i......

…...olako gube - glave!!!