Đukanović: Beskompromisno ćemo braniti svoje interese

Crna Gora je odlučna da rešava veoma delikatno pitanje crkve, pri čemu neće nasedati na provokacije i uzdržavaće se od daljeg zaoštravanja situacije, ali će beskompromisno braniti svoje interese, poručio je crnogorski predsednik Milo Đukanović.

Milo Đukanović je, na poziv ambasadora Rumunije Ferdinanda Nagija, bio gost na radnom ručku ambasadora država članica Evropske unije akreditovanih u Crnoj Gori.

Tom prilikom, Đukanović je naglasio da je Crna Gora uspela da sačuva multietnički sklad i emancipuje zemlju od zavisnosti prema regionu i da danas kao članica NATO-a, na odmaklom putu ka EU, dokazuje da je u stanju da se nosi sa svim izazovima.

"Crna Gora će nastaviti sa beskompromisnim unapređenjem vladavine prava i očuvanjem dobrog tempa ekonomskog razvoja", dodao je Đukanović.

Kako je saopšteno iz kabineta crnogorskog predsednika, tokom radnog ručka posebno je iskazano interesovanje za proces donošenja novog zakona o verskim slobodama.

"Đukanović je istakao da je Crna Gora odlučna da rešava veoma delikatno pitanje crkve, pri čemu neće nasedati na provokacije, uzdržavajući se od daljeg zaoštravanja situacije, ali će beskompromisno braniti svoje interese", zaključuje se u saopštenju.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 20. jun 2019, 13:07) - Cikago [neregistrovani]

Beskompromisna odbrana,naših svetinja !

Mogu samo da dodam,da ce Srbi iz CG a i iz svih zemalja u kojima zive takodje beskompromisno braniti sve svoje svetinje u CG a nije nas malo,Milo Djukanovicu,,pa kom obojci a kom opanci,,.U sve si mogao da diras ali Crkvu nisi smeo.,,Plaši,,me da ti to ne bude zadnje što si uradio protiv svog srpskog naroda .

(četvrtak, 20. jun 2019, 12:51) - Cikago [neregistrovani]

Odbrana svetinja u CG !

Uveo Milo montenegro u NATO i odmah,dobio njihova snazna krila .Čim je dobio njihova krila,momentalno je krenuo da se obračunava sa SPC u smislu da ih opljačka i otime njihovu osmovekovnu imovinu .U svetskoj istoriji nije zabeležen takav bestijalan slucaj otimačine i bezobrazluka,naočigled celoga sveta.
Nadam se da će Srbi u CG /čiji su preci stvarali tu državu/uz pomoć Srba iz Srbije i R.Srpske,uspeti da sačuvaju svoje ugrožene svetinje.Sto reče pre neki dan gospodin Bećković,,šta će drugo braniti Srbi u CG ako ne odbrane, svoje svetinje,,

(četvrtak, 20. jun 2019, 11:04) - anonymous [neregistrovani]

Pozdrav

Sto je babi milo, to joj se i snilo!
Pozdrav

(četvrtak, 20. jun 2019, 10:57) - Воронцов [neregistrovani]

Нака Мило брани своје интересе али нека не угрожава туђа права

То јест у овом случају право СПЦ на постојање и на имовину коју је Мило наумио да отме?

(četvrtak, 20. jun 2019, 10:38) - anonymous [neregistrovani]

djukanovic milo

potvrdjeni neprijatelj srba.

(četvrtak, 20. jun 2019, 10:27) - anonymous [neregistrovani]

Pojašnjenje

Nase interese, misliš strane interese