Napadač iz Supetra prošlog leta učestvovao u incidentu u Vrčinu

Dvadesetdvogodišnji muškarac kome je određen istražni pritvor zbog napada na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru, jedan je od Hajdukovih navijača koji su učestvovali u incidentu na "Molovoj" benzinskoj pumpi u Vrčinu.

Prošlog avgusta grupa Hajdukovih navijača je na pumpi u Vrčinu kod Beograda ukrala artikle i šarala ustaške grafite.

Ipak, dvadesetdvogodišnji V. M., koji je uhapšen zbog napada u Supetru, nije osuđivan i pritvoren je samo zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Prema dostupnim informacijama, V. M. je pod istragom zbog napada na sezonske radnike, ali i zbog nanošenja teških telesnih povreda dvadesetšestogodišnjem vatrogascu iz Supetra koji je pokušao da pomogne žrtvama.

V. M. i još jedna osoba su, inače, prvi put uhapšeni u nedelju, ali su zatim bili pušteni na slobodu. Juče su ponovno uhapšeni zbog napada na Srbe sezonce i vatrogasca.

Oni se sumnjiče da su u Supetru na Braču "na naročito drzak i nepristojan način skupa s još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Nasilničko ponašanje", a u vezi s kaznenim delom Zločinom iz mržnje, saopštila je hrvatska policija.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 12. jun 2019, 21:55) - anonymous [neregistrovani]

Torcida sa U

Opste je poznato da je ta navijacka grupa veoma proustaski nastrojena i sa izrazitom antisrpskom histerijom i iskompleksiranoscu nama.

(sreda, 12. jun 2019, 17:42) - anonymous [neregistrovani]

A zasto je pusten?

Da je kod nas osudjen na 3 godine robije zbog ispisivanja ustaskih grafita, remeceje javnog reda i mira i pljacke do svega ovoga ne bi ni doslo. U Nemackoj vas strpaju u zatvor ako vas uhvate da ispisujete krkaste krstove, a nasi ga espresno pustise...