Dodik sa patrijarhom pred susret sa papom

Uoči sastanka sa papom Franjom u petak, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Beogradu sa patrijarhom srpskim Irinejom o predstojećoj poseti Vatikanu. Razgovori su iza zatvorenih vrata održani u Patrijaršiji.

Patrijarh Irinej rekao je da predsednik Dodik ide na važan put i da ga pozdravlja.

"Mi smo crkva jedna, Rimokatolička je druga crkva. Mi smo bliski, mnogo više nas sjedinjuje nego što nas razdvaja. Sadašnji papa je čovek u koga svet ima puno poverenja. Ima puno osobina episkopa hrišćanskoga, i čoveka. Drago nam je sve što čujemo o njemu, a ovo će biti prilika jedinstvena da predsednik lično sa njim razgovara o problemima koji se tiču i katoličke crkve i našeg naroda", istakao je poglavar SPC. 

Predsedavajući Predsedništva RS, Milorad Dodik istakao je da vlasti RS sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ne samo na prostoru Srpske, već i Federacije imaju odličnu saradnju.

"Vlasti RS ulažu značajna sredstva u obnovi naših crkava. Skoriji primer toga je Saborna crkva u Mostaru, gde je gospodin Vučić, kada je boravio zajedno sa mnom, obezbedili smo  neophodni novac da se taj saborni hram potpuno obnovi i da se na taj način obnovi i verski život u samom Mostaru", naveo je Dodik.

Milorad Dodik će se sa papom Franjom susresti u petak, 26. aprila.

broj komentara 0 pošalji komentar