SAD razočarane retorikom Edija Rame

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Tirani izrazila je razočaranje izjavama albanskog premijera Edija Rame o mogućnosti da Albanija i Kosovo u budućnosti imaju zajedničkog predsednika, navodeći da bi "retoriku iz prošlih vremenu trebalo izbegavati".

"Američka ambasada je razočarana izjavom premijera Edija Rame o Albaniji i Kosovu... Retoriku iz prošlih vremena treba izbegavati, jer šteti odnosima Albanije sa susedima", navele su američke diplomate na Tviter nalogu Ambasade SAD u Tirani.

Američka ambasada u Tirani oglasila se svega nekoliko dana pošto je Rama rekao da će "Albanija i Kosovo imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije".

"Zašto da nema čak i jednog predsednika kao simbola nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike", rekao je Rama na svečanoj sednici kosovske skupštine povodom desete godišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 22. feb 2018, 08:47)
milan lala [neregistrovani]

Prodavanje magle

Cuj toboz oni "razocarani " Raminom izjavom , uporno vec vise od decenije rade na razbijanju Srbije i stvaranju velike albanije otimanjem KiM , a sad toboz razocarani , mozda su i razocarani sto je ovaj nestrpljiv izleteo pre vremena i javno obelodanio namere njegovih SAD mentora. No nece to ici sa Srbijom i Srbima kao su gospoda zamislila.

(sreda, 21. feb 2018, 20:29)
anonymous [neregistrovani]

Scenario

Oni na pola scenaria, a mi vec znamo kako se film zavrsava...
Nazalost, lose po nas.

(sreda, 21. feb 2018, 20:01)
anonymous [neregistrovani]

Ova izjava me podsjeti na onu

Iz filma ''Tesna koza'', mnogo sam iznenadjen i uvredjen.