Nemačka proterala dvojicu ruskih diplomata

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su dvojica ruskih diplomata proterana iz Nemačke, navodeći da Moskva odbija da učestvuje u istrazi o ubistvu Gruzina Zelmikana Kangošvilija pre nekoliko meseci u Berlinu, javlja Tagešau.

Dvojica ruskih diplomata proglašeni su nepoželjnim osobama u Nemačkoj, čime su dodatno podignute tenzije između dve zemlje posle i dalje nerazjašnjenog ubistva jednog Gruzina u Berlinu.

Istragu o ovom slučaju preuzelo je nemačko savezno tužilaštvo, koje sumnja da je ubistvo počinjeno uz dozvolu državnih službi Rusije ili Čečenije.

Rusija je, u međuvremenu, odbacila optužbe Berlina.

"Ovo je apsolutno neosnovana spekulacija. Ovu temu na neki način podgrevaju nemački mediji, ali to ne znači da stvari tako stoje", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako su ranije pisali nemački mediji, Zelmikan Kangošvili, Čečen sa gruzijskim pasošem, ubijen je u Berlinu u avgustu, pošto mu je u glavu pucao ruski državljanin Vadim Sokolov, koji je u međuvremenu uhapšen.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 04. dec 2019, 13:50) - Воронцов [neregistrovani]

Државне службе Русије и Чеченије ?

Откуд државна служба Чеченије када не постоји држава Чеченија већ постоји Чеченија као део државе која се зове Руска Федерација.