Tramp nenajavljeno u Avganistanu

Predsednik SAD Donald Tramp nenajavljeno je na Dan zahvalnosti posetio američke trupe u Avganistanu. To je prva Trampova poseta toj državi otkad je postao predsednik.

Poseta Donalda Trampa Avganistanu dešava se nedelju dana nakon razmene zatvorenika između Vašingtona i Kabula. Istovremeno, poseta bi mogla da znači i povratak mirovnim pregovorima, navodi Rojters.

"Talibani žele da postignu dogovor. Sastajemo se sa njima i kažemo da mora doći do prekida vatre, a oni nisu hteli da dođe do primirja. Verujem da sada žele. Do toga će najverovatnije doći", rekao je Tramp.  

Predsednički avion (The Air Force One) dotakao je tlo piste u Bagramu nakon noćnog leta. U avionu su bili i savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O‘Brajen, mala grupa saradnika i novinari.

Donald Tramp se sastao sa avganistanskim predsednikom Ašrafom Ganijem i obratio se američkim trupama.

Nenajavljena poseta visokih američkih zvaničnika predstavlja uobičajenu proceduru prilikom puteva u ratom zahvaćena područja.

broj komentara 8 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. dec 2019, 00:05) - anonymous [neregistrovani]

Bush i Obama

Bush je Republikanac i Konzervativac i on je pokrenuo rat u Avganistanu i posve neduznom Iraku. bio je na vlasti on i republikanci od 2001 do 2009. Obama ni jedan rat nije poceo u 8 godina njegovog mandata

(petak, 29. nov 2019, 09:04) - anonymous [neregistrovani]

Hoću reći

Bush i Obama su bili postavljeni od demokratske partije, a Tramp od konzervativne. To sto su se Bush i Obama "zalagali" za rat je druga stvar, al rat sigurno nije demokratsko resenje.
u SAD postoji vladar iz senke, a to je intere$.

(petak, 29. nov 2019, 01:40) - anonymous [neregistrovani]

Demokrati, republikanci i rat u Avganistanu

Odakle nekome da u komentarima pise da su demokrati amerikance poslali u Avganistan kad je u to vrijeme na vlasti bio Republikanac BUSH i republikanska stranka???

(petak, 29. nov 2019, 00:40) - anonymous [neregistrovani]

@ Povlačenje

...”njegovi demokratski prethodnici poslali u rat”... Buš mlađi - demokrata!!!
Ma cepamo to poznavanje prirode i društva, nema šta, baratamo činjenicama pre svega, zar ne?!?!

(četvrtak, 28. nov 2019, 23:17) - anonymous [neregistrovani]

Povlacenje

Ameri su ušli u Avganistan bez prevelike potrebe. Oni su organizovati Talibane, još kad je Rusija pokušala da ga osvoji. Avganistan jeste blizu Indije i Kine. Ima rudnog bogatstva i dobar je za uzgoj droga. Ali Ameri nemaju nekog posebnog ekomskog interesa od tog rata. Zato Tramp hoće da povuče vojsku, koju su njegovi demokratski prethodnici poslali u rat.

(četvrtak, 28. nov 2019, 22:51) - anonymous [neregistrovani]

Ne bih reko

Avganistan je bilo šta samo beznačajan ne. Valjda nije kao strateška pozicija za napad na Rusiju i Kinu, al kao izvor profita i te kako još značajan. Da stvarno hoćedu da se povuku, povukli bi se i gotovo. Recept imaju, zove se Vijetnam, Kuba, Somalija, itd.

(četvrtak, 28. nov 2019, 21:10) - anonymous [neregistrovani]

Ameri bi napustili Avganistan,ali.....

Kako napustiti Avganistan a ne osramotiti se,ne "podviti rep" i izbjeci svako ponizenje?Eto,to je pitanje koje Amerika razmatra i ne moze nikako da ubijedi Talibane da ih puste da casno odu kuci.Nista bolje u Avganistanu nisu prosli ni Britanci,ni SSSR,svi su imali isti problem,kako zivu glavu casno i bez kapitulacije vratiti kuci.Okupacija Avganistana je nekada bila vazna stvar jer se ta drzava nalazi na strateskom mjestu izmedju,kako se kaze "mekih stomaka" Kine i Rusije,ali danas se "ratovi" sa Rusijom i Kinom vode na drugim poljima,a ne u Avganistanu.
Dakle,americka misija u Avganistanu je toliko skupa i toliko beznacajna da Predsjednik Tramp ozbiljno razmislja da napusti to vjecno zariste i pusti taj nesrecni narod da zivi kako sam zna i umije.Samo,ne zna kako?

(četvrtak, 28. nov 2019, 20:56) - anonymous [neregistrovani]

Дошао је да их води кући, бар је тако обећао.

А изгледа да ће испунити обећање и да славити Божић својим кућама.