Razorne oluje pogodile Francusku, Italiju i Grčku, devet nastradalih

Najmanje devet osoba je nastradalo u poplavama usled obilnih kiša koje su pogodile francusku i italijansku rivijeru i zapadne delove Grčke. Na francuskoj rivijeri pojedini putevi su zatvoreni, a u Italiji nivo reka još je u porastu. U Grčkoj na stotine domova je poplavljeno nakon noćašnje oluje koja je pogodila područja zapadno od Atine.

Administracija francuskog regiona Var saopštila je da su četiri osobe nastradale, uključujući bračni par u 70-tim godinama iz prestonice parfema Grasa, čiji je automobil bio potopljen.

Jedna osoba je nastradala nakon što je francuski brod za spasavanje potonuo na Mediteranu, a četvrta osoba je pronađena mrtva u automobilu, preneo je AP.

Na severu Italije, pronađeno je telo žene čiji je automobil odnela nabujala reka Bomida.

Spasioci pretražuju i da li ima eventualnih žrtava nakon urušavanja dela autoputa, prouzrokovanog klizištem u blizini poplavljenog grada Savone.

U međuvremenu, nivo italijanske reke Ticino u lombardijskom gradu Pavia nastavlja da raste, zbog čega se na ulicama nalazi 15 centimetara vode, a pojedini žitelji su evakuisani.

U Francuskoj nivo reka polako opada, ali mnoge porodice koje su evakuisane ne mogu da se vrate u svoje domove, dok vlasti rade na čišćenju puteva i popravci električnih vodova.

U Grčkoj su tela dvojice muškaraca, za koje se veruje da su turisti, pronađena kasno sinoć u blizini luke Antirio, 250 kilometara zapadno od Atine, nakon što je nevreme zahvatilo jedrilicu na kojoj su bili.

Nastradala je i jedna nepokretna žena na Rodosu pošto je voda poplavila njenu kuću, dok se na Kosu udavila žena koja je plivala u nemirnom moru.

Stotine domova je poplavljeno nakon noćašnje oluje koja je pogodila područja zapadno od Atine.

Olujna kiša i klizišta su uslovili zatvaranje auto-puta koji povezuje grčku prestonicu sa lukom Patras.

Najgore je poplavljen rizort Kineta, gde su se pojavila klizišta zbog obližnje šume koja je oštećena u šumskim požarima.

Nekoliko desetina ljudi zaglavljenih u sutomobilima i poplavljenim kućama spasila je vatrogasna služba. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 26. nov 2019, 15:42) - anonymous [neregistrovani]

Kada se na silu zahladjuje

Onda se ovakve stete desavaju.
A mozda je i zamljotres nus pojava.