Asanžov otac: Moj sin bi mogao da umre u zatvoru

Otac osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža Džon Šipton strahuje da bi njegov sin mogao da umre u zatvoru u Velikoj Britaniji.

Džon Šipton je rekao da je nedavno posetio Asanža u britanskom zatovru i da je morao da se suoči sa gorkom istinom da bi njegov sin mogao da tamo umre.

"To nije gorko razočaranje oca, to je jednostavno činjenica... To je grozno", rekao je Šipton novinarima u Ženevi.

Dejli mejl navodi da je Šiptonovo upozorenje usledilo nakon što je prošle nedelje nezavisni tim eksperata UN saopštio da je Asanžov život u opasnosti zbog zatvorskih uslova u kojima se nalazi.

Asanž je 2010. godine iskoristio Vikiliks kako bi objavio poverljiva vojna i diplomatska dokumenta o američkom bombardovanju Avganistana i Iraka.

Osnivač Vikiliksa se od aprila nalazi u zatvoru sa strogim merama bezbednosti u Britaniji, nakon što je uhapšen u ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se sedam godina skrivao od vlasti zbog nepoštovanja uslova kaucije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 09. nov 2019, 11:08) - anonymous [neregistrovani]

Asanz i istina ce nadziveti sve

Zapadnjacka "demokratija" ce istruleti.

(subota, 09. nov 2019, 07:54) - anonymous [neregistrovani]

Ništa novo

Može Pompeo da krivi kog i za šta hoće al ko u njihove zatvore popadne zbog suprotstavljanja sistemu, tome se dobro ne piše. Sovjetski KGB i Stazi su bili mala deca prema ovima.