Putin i Erdogan za političko rešenje sirijske krize

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan podržali su, u telefonskom razgovoru, proces političkog rešavanja situacije u Siriji.

Predsednici Rusije i Turske izjasnili su se za nastavak traženja političkog rešenja za Siriju i potvrdili privrženost obezbeđivanju teritorijalnog integriteta te zemlje, navodi se u saopštenju Kremlja.

Kremlj navodi da je razgovor održan na inicijativu Ankare, prenosi Tas.

U saopštenju se kaže da je Putin pozvao Erdogana da u narednih nekoliko dana poseti Rusiju, što je on prihvatio.

Turska je 9. oktobra počela operaciju "Izvor mira" na severu Sirije sa ciljem, kako navodi Ankara, da stvori tampon zonu duž granice dve zemlje gde bi se vratile sirijske izbeglice, kao i da od svoje granice da udalji sirijske Kurde koje smatra teroristima.

Sirija tursku ofanzivu vidi kao akt agresije, a potez Ankare naišao je na osudu skoro cele međunarodne zajednice.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 16. okt 2019, 10:09) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Vladimire jedini!!!

Putine samo napred ti si jedini,,, iskoristi tvoj kapacitet,,tvoje znanje,,iskustvo,, i inteligenciju kao i dosad ,,spasi slozenu situaciju hrabro bez pretnje i embarga i sankcije...Zelimo Ti uspeh…….

(sreda, 16. okt 2019, 08:27) - anonymous [neregistrovani]

Eto vidite

Tako se brate to radi. Pozoveš čoveka na kafu, porazgovaraš, doduše šta i kako neznamo a verovatno i nećemo znati, i mirno središ stvari. Nema pretnji po tviterima, teatralnih premeštaja vojska, spiskova sa nepoželjnim pod sankcijama i šta li ti ja sve to tamo video još. Ovo se zove diplomatija.