Džonson i Bregzit: Taktika "i jare i pare"

Premijer Britanije Boris Džonson rekao je da Velika Britanija neće dugovati 42 milijarde evra ukoliko napusti Evropsku uniju bez sporazuma.

"Mislim da cela EU razume da, ukoliko izađemo bez dogovora, onda 42 milijarde više ne važi. Kao što sam mnogo, mnogo puta rekao, veliki deo od te 42 milijarde ćemo potrošiti za podršku našim poljoprivrednicima i, zaista, za investicije u razna polja", rekao je Džonson na samitu G-7, prenosi Rojters.

Britanski mediji već su spekulisali da će Džonson iskoristiti sastanak sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom na marginama samita da kaže da će Britanija platiti manje od deset milijardi evra EU, ukoliko ne bude sporazuma o Bregzitu.

Skaj njuz navodi da se radi o cifri od 9,8 milijardi evra, dok Sandej tajms tvrdi da bi Britanija bila u obavezi da plati oko 7,5 milijardi evra.

Dogovor o isplati 42 milijardi evra postigla je bivša britanska premijerka Tereza Mej.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 25. avg 2019, 17:00) - anonymous [neregistrovani]

Ako primetite dve ribe na dnu mora, kao se svadjaju, znajte....

…..da se u blizini nalaze - Englezi!

(nedelja, 25. avg 2019, 16:24) - anonymous [neregistrovani]

Nece dugovati zato sto nece da vrati

Klasicna otimacina bivsih kolonijalista.

(nedelja, 25. avg 2019, 16:16) - anonymous [neregistrovani]

Pa i šta se čudite?

Pa jel nije sva zapadna politika skrojena po principu "ako nam se pravila ne sviđaju, menjamo"? I sad šta, ako ih koriste jedan protiv drugog a ne samo protiv nas, ili Rusa, ili Irana ili Venecuele ili šta ti ja znam koga, treba da se čudimo? Pa ja ne bih reko...