Tramp: Da se kongresmenke izvine Americi i Izraelu

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je napao četiri demokratske kongresmenke koje su kritikovale njegovu politiku, pozivajući ih da se izvine SAD i Izraelu.

"Ne verujem da su četiri kongresmenke sposobne da vole našu zemlju. Treba da se izvine Americi i Izraelu za užasne stvari pune mržnje koje su izgovorile", napisao je Donald Tramp na Tviteru, prenosi Rojters.

Američki predsednik je izazvao burne reakcije kada je prošlog vikenda na Tviteru napisao da četiri kongresmenke, od kojih su tri rođene u SAD, treba da se "vrate u uništena i kriminalom opustošena mesta iz kojih su došle".

Američki Kongres oštro je osudio Trampove izjave o demokratskim poslanicama kao "rasističke komentare koji su ozakonili i povećali strah i mržnju prema novim Amerikancima i pripadnicima drugih rasa".

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. jul 2019, 11:22) - anonymous [neregistrovani]

Milenijalci

Ovo vam je novi "pravac". Ne mož nikome ništa da kažeš, ne smeš bilo šta da dirneš a da te odma ne optuže za rasizam, ksenofobiju, šovinizam, i Bog te pita šta drugo. Stiglo u današnji dan lakše da hodaš po neobeleženom minskom polju nego da iskreno kažeš svoje mišljenje...zato i smo stigli tu gde jesmo...

(ponedeljak, 22. jul 2019, 10:11) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Pitanje za kongresmenke

Ako je Amerika rasisticka i ako ste u njoj diskriminisane, kako ste se nasle u Kongresu?