Erdogan: Mursi nije umro prirodnom smrću

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da ne veruje da je bivši egipatski predsednik Muhamed Mursi umro prirodnom smrću.

Erdogan je to rekao u istanbulskoj džamiji u kojoj se okupilo na stotine ljudi radi molitve za preminulog Mursija, prvog demokratski izabranog predsednika Egipta, a koji je svrgnut u državnom udaru 2013. godine, prenela je agencija AP.

"Muhamed Mursi je otišao Bogu tokom suđenja. Da li je to bio normalan odlazak ili su tu bili uključeni neki drugi uzroci, to je nešto o čemu treba razmisliti", istakao je turski predsednik.

"Ne verujem da je to bila prirodna smrt", zaključio je Erdogan.

Mursi je preminuo u ponedeljak tokom suđenja, a danas je sahranjen u Kairu.

Mursi je preminuo od srčanog udara, nakon što se onesvestio tokom suđenja pod optužbom za špijunažu.

Kako je naveo njegov sin Ahmed na svom fejsbuku, Mursi je sahranjen pored ostalih važnih članova Muslimanske braće, a sahrani su prisustvovali članovi porodice. Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava pozvala je danas na pokretanje nezavisne istrage o smrti Mursija, istakavši da bi ona trebalo da obuhvati sve aspekte njegovog lečenja u periodu od skoro šest godina provedenih u pritvoru.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 19. jun 2019, 10:50) - anonymous [neregistrovani]

@ Ovi su reshili

Кашоги и Мурси су два света, Кашогија су убили они који подржавају и који су створили ИСИС а и муслиманску браћу, Саудијска Арабија, зато се цео запад прави луд и ником ништа.
Мада је и Кашоги и фамилија му радио мутне послове, највећи трговци оружјем, вероватно су негде неког уштинули за паре или за испоруку.

(sreda, 19. jun 2019, 06:48) - anonymous [neregistrovani]

Ja i Erdogan

Kada ja napisem pre g.Erdogana da sumnjam u nacin kako je zavrsio svoj zivot g. Mursi, to vas ne interesuje,a toliko je sve misteriozno i oko saopstenja i oko sahrane ,da je to ocigledno.

(sreda, 19. jun 2019, 04:56) - anonymous [neregistrovani]

Ovi su reshili

Ubishe Kashogija i sada Mursija. Ista antimuslimanska klapa. Erdogan je u pravu i verovatno on zna mnogo vishe samo sto nesme da govori vishe.

(utorak, 18. jun 2019, 23:57) - anonymous [neregistrovani]

da li je moguce toliko licemjerstvo

" a sahrani su prisustvovali članovi porodice. Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava pozvala je danas na pokretanje nezavisne istrage o smrti Mursija, istakavši da bi ona trebalo da obuhvati sve aspekte njegovog lečenja u periodu od skoro šest godina provedenih u pritvoru.".Pa ta kancelarija je sve znala od prvog dana kada je doticni zatvoren a sada ko bajagi nesto cacka , ispituje , tandara mandara.