Erdogan prihvata poraz u Istanbulu? Poziva na jedinstvo

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan navodi da je vreme da zemlja prevaziđe nesuglasice povodom rezultata lokalnih izbora, što je, kako ocenjuje "Blumberg", najjasniji znak da bi mogao da bude spreman da se saglasi sa porazom u Istanbulu.

Redžep Tajip Erdogan navodi da zemlja mora da se fokusira na ekonomiju i bezbednost i ostavi izborne debate iza sebe.

"Moramo da se fokusiramo na glavnu agendu, prvenstveno na ekonomiju i bezbednost, i da ostavimo izborne debate iza sebe", naveo je Erdogan u nizu postova na Tviteru, nekoliko sati nakon što je imao kratak sastanak sa opozicionim liderom Ekremom Imamogluom, novoizabranim gradonačelnikom Istanbula.

Turska bi, prema rečima Erdogana, umesto da se bavi izbornim rezultatima, trebalo da se fokusira na to da na najbolji način iskoristi sledećih četiri i po godina, bez izbora.

"Vreme je da se rukujemo, zagrlimo jedni druge i osnažimo naše jedinstvo", rekao je turski predsednik.

Vladajuća Erdoganova Stranka prava i pravde tražila je poništavanje rezultata izbora u Istanbulu, tvrdeći da je bilo neregularnosti. O tim zahtevima Vrhovna izborna komisija odlučivaće u ponedeljak.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 19. apr 2019, 23:27) - anonymous [neregistrovani]

@ Sad odjednom

Sigurno se ne raduje Erdogan porazom njegove stranke u Istanbulu (mada je upitna ta pobjeda opozicije) ali Erdogan je pametan lider i ne zeli djeliti narod Turske jedni protiv drugih kako su to ocekivali neki sa zapada da ce biti za vrijeme ovih lokalnih izbora i posle izbora.Na svaki nacin neprijatelji Turske pokusavaju da zavade Turke jer se jedino tako mogu pobijediti ali im nikako ne uspjeva jer Turska ima na celu pametnog lidera.

(petak, 19. apr 2019, 21:27) - anonymous [neregistrovani]

Sad odjednom

Jos ce ispasti da se raduje porazu.

(petak, 19. apr 2019, 20:52) - anonymous [neregistrovani]

obavili razgovor

Erdogan i Ekrem (novi gradonacelnik Istanbula). Znaci Ekrem je pao na kolenima i prihvatio sve od Erdogana, inace Erdogan se ne bi obratio javnosti ovakvom izjavom. Nije iskljuceno ni ujedinenje te dvije najace stranke u Turskoj.

(petak, 19. apr 2019, 20:26) - anonymous [neregistrovani]

Kod svih

Tako to krece.Izgubi se vazno uporiste,a posle lancano. Istorija je to pokazala,a ne ja.