Opozicija Venecuele preuzela tri objekta u SAD

Pristalice venecuelanskog opozicionog lidera Huana Gvaida preuzeli su kontrolu nad tri diplomatska objekta Venecuele u SAD-u, rekao je Gvaidov predstavnik Karlos Vekio.

Opozicija je preuzela kontrolu nad dve zgrade koje pripadaju venecuelanskom Ministarstvu odbrane u Vašingtonu i nad jednom konzularnom zgradom u Njujorku, prenela je agencija Rojters.

"Preduzeli smo te korake da bismo sačuvali imovinu Venecuele u ovoj zemlji", rekao je Vekio iz jedne od te tri zgrade, u kojima je sa zida uklonjena slika predsednika Nikolasa Madura i postavljena Gvaidova.

Vekio je najavio da će u narednim danima Gvaidove pristalice preuzeti kontrolu i nad venecuelanskom ambasadom u Vašingtonu.

SAD su povukle sve diplomatsko osoblje iz Venecuele prošle sedmice.

Opozicija optužuje Nikolasa Madura da nije na legitiman način izabran na predsedničkim izborima u maju 2018. godine.

Huan Gvaido proglasio se za privremenog predsednika Venecuele, do novih izbora. Priznale su ga SAD i još oko 50 država, dok Kina i Rusija i dalje priznaju Madura.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 19. mar 2019, 20:29) - anonymous [neregistrovani]

To bi trebala biti

uzurpacija tudje imovine, zar ne. Ali, kako mi radimo rame uz rame na unistavanju tudje zemlje, to moze sve da prodje, kao i na Kosovu - dok im ne dojadi taj Gvido.

(utorak, 19. mar 2019, 11:39) - anonymous [neregistrovani]

Uh

Neverovatno šta Amerka radi. Da normalan čovek proste ne poveruje.Van svake pameti,svakog dogovorili ili ugovora,diplomatskog kideksa i van pameti. Tako će nekad druge države raditi sa njihovim ambasadama,to se Mora desiti. Dušan

(utorak, 19. mar 2019, 10:58) - Воронцов [neregistrovani]

Проблем преузети имовину код непријатеља Венецуеле

Озбиљна држава морала би штитити имовину суверене државе, а не препустити је побуњеницима.