"Kimov cilj ujedinjenje dve Koreje pod njegovim režimom"

Visoki zvaničnik američke mornarice koji nadgleda vojne operacije na Pacifiku, admiral Hari Haris Džej Ar, rekao je da je dugoročni cilj severnokorejskog lidera Kim Džong Una da ujedini Korejsko poluostrvo pod svojim totalitarnim režimom.

Mnogi misle da je Kimu nuklearni arsenal potreban kako bi zaštitio svoj režim, ali on "želi mnogo više", upozorio je Haris u obraćanju Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma SAD, prenosi AP.

Prema Harisovim rečima, Kimov dugoročni cilj je ponovno ujedinjenje dve Koreje "pod jedinstvenim komunističkim sistemom".

Bilo kakvi budući pregovori sa Severnom Korejom, zaključio je američki admiral, moraju biti fokusirani na uklanjanje nuklearnog oružja sa Korejskog poluostrva.

Haris je, inače, već skoro četiri decenije zvaničnik američke vojske. Na čelu je američke Pacifičke komande od maja 2015, a prošle nedelje je američki predsednik Donald Tramp saopštio da će Harisa imenovati za ambasadora SAD u Australiji, što sada mora da potvrdi Senat, napominje američka agencija.

broj komentara 7 pošalji komentar
(subota, 17. feb 2018, 10:29)
anonymous [neregistrovani]

ko sto kaze pesma

,,svet je lep kada sanjamo,,. Komunizam je pukao. Kina mozda ima komunisticki sistem vlasti ali joj je ekonomija podredjena trzisnoj tj kapitalistickoj privredi.

(četvrtak, 15. feb 2018, 01:10)
anonymous [neregistrovani]

Smesno

Ujedinjenje dve Koreje je trn u oku amerikanaca i ne prestaju da izmisljaju svakave neistine samo da bi to sprecili!
Po svaku cenu!

(sreda, 14. feb 2018, 22:12)
bata [neregistrovani]

vidiš kako oni sve znaju

a najviše bi im odgovaralo da se severni i južni medjusobno poubijaju.

(sreda, 14. feb 2018, 21:47)
Воронцов [neregistrovani]

Потреба за нуклеарним оружјем

Нуклеарно оружје му треба да се штити од Америке. . Неће нуклеарним оружјем освајати Ј. Кореју.

(sreda, 14. feb 2018, 18:59)
anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

To smo rekli Odavno !!

Ujediniti obe Koreje udaljiti strane sile iz Regiona i
sami Koreanci ce pronaci resenje samegzistencije
samo Oprezno,,i Pametno....Pero

(sreda, 14. feb 2018, 18:49)
anonymous [neregistrovani]

Stvar dogovora i demokratskih izbora.

A sta bi ste vi hteli da bude neko vas,? Toga se vi bijite da njihovim ujednjenjem vi ne izvisite sa tih terena, a to bi znacilo da morate da se vratite kuci.

(sreda, 14. feb 2018, 18:44)
anonymous [neregistrovani]

Apsolutna laz

Kim jedino ne zeli uticaj SAD na korejskom poluostrvu i u tome je uspeo bar sto se severnog dela tice.Da nije americkog nukleranog arsenala na jugu ni sever ne bi razvijao nuklearni program, jednostavno.Podsecanja radi sevrnokorejanci su stopirali svoj nuklearni program ali americka strana nije ispostovala svoj deo dogovora da se ukinu sankcije, Busova administracija.Da nije americkog uticaja i marionetske vlasti u Juznoj Koreji, obe Koreje bi vec bile ujedinjene jer se radi o istom narodu sa istim vrednostima, religijom, istorijom....etc.