Sukob dve grupe demonstranata u Barseloni, letele stolice

U centru Barselone sukobile su se dve manje grupe demonstranata dok se u tom gradu zahuktava protest hiljada pristalica za zajedništvo Katolonije i Španije.

AP prenosi da su sukobljene strane jedni na druge bacali stolicama dok ih lokalna policija nije razdvojila.

Agencija navodi da nije jasno šta je izazvalo ovo nasilje niti ko je u njemu učestvovao.

AP navodi da se snimcima vidi kako stolice lete u oba smera, dok pripadnici komunalne i regionalne policije odguruju nekoliko desetina demonstranata sa svake strane.

Navodi se da se u blizini održava protest organizacija civilnog društva koje se protive separatičkim planovima za Kataloniju i da te demonstracije nisu prekinute.

Istovremeno je oko 200 pristalica ultradesnice i španskih nacionalističkih organizacija okončalo miting na brdu Montžuik u Barseloni na kojem su spalili nezvaničnu zastavu poznatu kao "Senjera" koja je postala simbol katalonskih separatista.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 12. okt 2017, 15:27)
anonymous [neregistrovani]

Nije imalo ...

... ljubav ali samo "postovanje" izmedju Katalanaca i spanjola ali sad nema ni toga , Katalonija ide ka nezavisnosti to i spanci su svesni ...

(četvrtak, 12. okt 2017, 15:23)
anonymous [neregistrovani]

Ovo je tipicno

za ostrascene navijace jdve suparnicke strane najcesce u futbalu, i moze se videti bilo gde u svetu.Naravno to sada ima posebnu dimenziju imajuci u vidu politicku situaciju u zemlji.Ovo se dogodilo u Barceloni 1995 godine kojom prilikom su engleski navijaci razbili center Barcelone ali to naravno tada niko nije prenosio na tv sem u sportskim vestima a navijaci su nazvani hligani .Radi se o istom profilu ljudi.