Putin doživeo neočekivan izborni poraz usred Moskve

Iako je Jedinstvena Rusija osvojila većinu mesta na lokalnim izborima, koalicija liberalnih opozicionih stranaka ostvarila je neočekivani trijumf u više izbornih jedinica usred Moskve – uključujući onu u kojoj je glasao predsednik Vladimir Putin.

Stranka Vladimir Putina Jedinstvena Rusija, koja je na vlasti već 17 godina, osvojila je većinu mesta na izborima, ali uspeh opozicije u središtu ruske metropole nipošto nije zanemarljiv.

Ujedinjene demokrate su osvojile 11 od 12 mesta u četvrti Tverckaja, koja se nalazi u neposrednoj blizini Kremlja, kao i 12 mesta u četvrti Gagarinski, gde je Putin glasao u nedelju.

Među savetnicima opozicije bio je i Vitalij Šklijarov, 41-godišnji politički konsultant koji je radio i u predsedničkoj kampanji Bernija Sandersa prošle godine.

"Ovo je nova era za rusku politiku. Svi su šokirani, simbolično je što opozicija kontroliše četvrt u kojoj je Putin glasao", naveo je Šklijarov.

Ovo glasanje predstavlja redak trijumf ruske liberalne opozicije čijim je kandidatima često onemogućeno da uđu u vlast, piše Gardijan.

Ovaj put, međutim, Kremlj je odlučio da olakša izborne procedure u pokušaju da održi, kako su zvaničnici u Moskvi rekli, "najiskrenije izbore do sada".

broj komentara 14 pošalji komentar
(četvrtak, 14. sep 2017, 06:21)
Anonimi [neregistrovani]

Putin pobedjuje

Putin ce ostati na vlasti 100%. U to budi siguran/na.

(sreda, 13. sep 2017, 15:49)
anonymous [neregistrovani]

Re:Pocelo jeee . . .

A sta je to pocelo?

(sreda, 13. sep 2017, 15:17)
milan lala [neregistrovani]

" Poraz "

Ko biva toboz poraz ....U delu grada gde zivi najbogatiji Moskovljani glasali za opoziciju , nista cudno, nista iznenadjujuce . Zali bogata gospoda i nemoze prezaliti za skupim Francuskim vinom , sirevima iz Italije, sunkama i kobasicama iz Nemacke , zale i glsaju za vino i sunke . A gradjani Moskeve kako stari penzioneri tako radnici , mladi bracni parovi i studenti svi listom i javno za Putina. Jadan vam je uspeh bogata burzoazijo hehehehe.

(sreda, 13. sep 2017, 14:30)
anonymous [neregistrovani]

Mirni Dunav

Putin je Moskvi osvojio 86,82% poslanickim mesta. Eta kako je porazen.

(sreda, 13. sep 2017, 12:57)
Blic++++ [neregistrovani]

Mirno more.....

U Rusiji vlada demokratija,i narod bira kojim putem plovi ovaj veliki brod..........:)

(sreda, 13. sep 2017, 12:44)
Vrćajte pare,bre! [neregistrovani]

Zakazali mu hakeri!

Preko 20.000 plaćenih hakera i botova radi za Putina,kaže nemačka tv!

(sreda, 13. sep 2017, 12:44)
anonymous [neregistrovani]

Jos jedan argumenat.........

....... Da Putin radi dobar posao protiv Oligarha i slicnih kriminalaca. Ostale "Vesti" su zaista FAKE NEWS

(sreda, 13. sep 2017, 11:58)
anonymous [neregistrovani]

Ali,

to je samo manji deo grada gde zive dobro situirani ljudi, npr. kao Stari grad u Beogradu. Dobrostojeci su svuda "antinarodni" elementi.

(sreda, 13. sep 2017, 11:16)
anonymou [neregistrovani]

Srbi

Sada su Srbi veci Rusi od samih Rusa! :D

(sreda, 13. sep 2017, 11:14)
anonymous [neregistrovani]

?

Dok dizu dreku oko navodnog mesanja Rusije u njihove izbore, Amerikanci pripremaju pakao Putinu za sledecu godinu! Vec vidjeno. Nadam se da Rusija to nece dozvoliti.