24. april – NATO ubio pet dečaka

Pet dečaka je poginulo, a dvojica su teško ranjena od eksplozije kasetne bombe koju su NATO agresori bacili na selo Doganovići, 15 kilometara od Uroševca. Napad se dogodio oko podneva, a poginuli dečaci bili su uzrasta od tri do 15 godina.

U toku noći na Niš je ispaljeno 26 projektila. Gađani su aerodrom i Mašinska industrija. Deo grada je ostao bez vode i struje. Jedna kasetna bomba izbačena je na ranžirnu stanicu kod sela Popovac, povređena je jedna osoba. Projektili su ispaljeni i na selo Džikolja na planini Jastrebac.

NATO agresor je dejstvovao i po Novom Sadu. Meta napada su bili Rafinerija nafte u kojoj su pogođena dva rezervoara i Žeželjev most. Pričinjena je velika materijalna šteta.

NATO je ponovo gađao selo Lađevci kod Kraljeva. Pričinjena je velika materijalna šteta na privatnim kućama. U naselju Bogutovac bombardovano je stovarište Beopetrola.

Američki sekretar za odbranu, Vilijam Koen, naredio je da se u Albaniju pošalju tenkovi, oklopna vozila i nova artiljerijska oruđa, kao i novih 2.000 vojnika.

Prema pisanju „Tajmsa", komandant NATO snaga, general Vesli Klark, zatražio je, na samitu alijanse u Vašingtonu, još 400 aviona za napade na SR Jugoslaviju, čime bi se broj letelica koje učestvuju u bombardovanju popeo na 1.400.

Američki dnevnik „Herald tribjun" je objavio da je „posle mesec dana vazdušne kampanje na Balkanu Jugoslavija izdržala 3.000 vazdušnih napada i da ne pokazuje znake posrtanja".

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 24. apr 2019, 17:22) - Uglješa Čađenović-CRNI [neregistrovani]

NATO

Slava srpskim herojima vojnicima i civilima. Blagoslovene duše naš sunarodnika u raju

(sreda, 24. apr 2019, 15:10) - Драган [neregistrovani]

никада

Никад не заборавити на НАТО жртве и на НАТО злочине, не само на двадесетогодишњицу бомбардовања, то треба бити стална пракса да се сваки дан говори о НАТО злочинцима и наставку НАТО окупације Србије и у данашње дане.

(sreda, 24. apr 2019, 14:47) - Alex vrnjacki [neregistrovani]

Da ponovim...

Svaka čast ovom narodu i onoj vojsci protiv kolikog i kakvog zla smo se borili.Teraju nas da zaboravimo, da se stidimo, da prihvatimo nekakvu "krivicu"...Nismo poraženi vojno, nismo poraženi moralno...Dalje se mora, saradnja sa svima koji hoće se podrazumeva.Samo jaki u svakom smislu imamo šansu da opstanemo, obzirom čime smo okruženi.Drugačije mišljenje da, ali mržnja zbog toga NE.