Почео "Јоаким Интерфест"

Представом "Илузије" Установе културе "Вук Стефановић Караџић" из Београда, почео је 12. "Јоаким Интерфест", у крагујевачком Књажевско-српском театру. На фестивалу, који ће трајати до 15. октобра, у такмичарском делу биће изведено осам представа из Пољске, Русије, Румуније, Бугарске, Хрватске и Србије.

Поред "Илузија", на програм су представе, "Два" Театра "Корез" из пољских Катовица, "Сонет 66" позоришта "Чики Гергељ" из Темишвара у Румунији, "Војници" Академског руског драмског театра "Јошкар Ола", "Хипноза једне љубави" "Звездара театра" из Београда, "Последња Фреудова сеанса" казалишта "Планет арт" из Загреба и "Тартиф", бугарског Драматично-куклен театра из Врапца.

У пратећем програму биће одржана радионица "Писати и остати жив", коју води Ђорђе Милосављевић, а биће представљен специјал Позоришног часописа за културу и уметност "Код 21" у издању Шабачког позоришта.

Такође, биће одржана промоција књиге Зијаха Соколовића "Глумац је глумац", "Вече у част глумца", које је посвећено Радмили Живковић и јавно читање драмског  текста "На трагу" који је освојио Нушићеву награду, аутора Николе Милојевића.

Селектор овогодишњег "Јоаким Интерфеста" је директор Битеф театра Милош Латиновић, а у жирију су глумица Радмила Живковић, драматург Ђорђе Милосављевић и редитељка Слађана Килибарда.

Последње фестивалске вечери, у част награђених биће изведена представа "Славна Флорес" по тексту Питера Квилтера у режији Ђурђе Тешић.

број коментара 0 пошаљи коментар