"Полис" у Београду

Око 30.000 обожавалаца веселило се на београдском Ушћу уз хитове једне од најзначајнијих рок група 80-тих, британског „Полиса“, који су у српску престоницу дошли у склопу „опроштајне“ турнеје, и која захваљујући огромном интересовању и једнако фасцинантној заради траје већ више од шест месеци.

 

„Добро вече свима...Можеш ли да певаш Београде," рекао је Стинг отварајући који је трајао готово два сата, при чему је публика са одушевљењем испратила култне хитове попут „Месиџ ин а батл", „Роксен" или „Еври брет ју таке", којима је чувена тројка пре безмало 30 година харала светским топ-листама.

За Гордона Метјуа Томаса Самнера, или кратко Стинга, Сјуарта Копленда и Ендија Самерса, те пратећу групу „Каунтинг кроус" организатори су подигли прави мали град од силних шатора, укупне побршине око 2.000 квадратних метара, опремљених тоалетима, трпезаријама, сателитском телевизијом, клима уређајима.

Чланови групе су у Београд дошли свега неколико часова пре почетка концерта приватним авионом из Венеције, накратко се одморили у хотелу „Хајат", те пожурили на свирку, вероватно последњу на Балкану, због чега је лако објашњив податак да је публику чинило и доста обожавала те групе из околних држава.

„Мислим да вас има око 25.000, и ја хоћу да видим 50.000 руку у ваздуху," рекао је Стинг публици са бине високе двадесетак метара.

Карте за концерт могле су да се набаве и пред сам наступ Британаца, који су током каријере продали око 50 милиона плоча и добили чак шест награда „Греми". Полицајци су се распали још 1984. године, али су се пре пет година поново састали како би прославили улазак у „Рокенрол кућу славних."

Тапкароши су овог пута остали кратких руку, те су се карте, непосредно пред почетак концерта могле набавити по „дампиншким" ценама, односно за 5.000 динара шверцери су нудили чак три улазнице за овај спектакл.

Само током америчког дела турнеје, која се 7. августа завршава концертом у Њујорку, група „Полис" зарадила је 132 милиона долара.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 28. јун 2008, 13:51) - anonymous [нерегистровани]

rock

Slozio bih se da RTS kao nasa nacionalna televizija treba da ima emisije koje ce da istaknu nase rock bendove i da ima neku rock top listu nedeljom.VAN GOGH!!!

(петак, 27. јун 2008, 17:51) - anonymous [нерегистровани]

muzika

Evo da iskoristim ovu temu da kažem da bi RTS mogao malo više pažnje da posveti rock muzici, i uopšte svim drugim, da tako kažem "tradicionalnim" vrstama muzičke umetnosti za koje ostaje sve manje mesta u medijima pod naletom ekstremno komercijalnog popa i turbo-tehno-džihad folka...

(четвртак, 26. јун 2008, 10:38) - Beba [нерегистровани]

Komentar

srecan vam novi sajt

(среда, 25. јун 2008, 19:54) - schmee [нерегистровани]

radi li?

rade li ovi komentari???