Временска прогноза - 27. јануар

Највиша температура од 2 до 8 степени.

 Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

26.01.2019. Субота Облачно, повремено са слабим снегом. На северу суво. Током дана постепени престанак падавина. Ветар умерен, повремено и јак западни и северозападни, увече и у току ноћи у скретању на југозападни. Највиша дневна температура у већини места од -2 до 1 , на истоку око 3 степена . Упозорење, потенцијално опасна појава, мање повећање снежног покривача, вероватноћа 90%

27.01.2019. Недеља Ујутру слаб и умерен мраз, местимично магла и ниска облачност. У току дана делимично разведравање. Ветар слаб и умерен јужни, после подне на планинама и у кошавском подручју у појачању, увече и у току ноћи понегде и са ударима олујне јачине. Најнижа температура од -10 до -1, највиша од 2 до 8 степени. Упозорење, потенцијално опасна појава, у нижим пределима Тmin мања од -5  степени,  вероватноћа 90%, отапање снежног покривача, у дари ветра > 17 m/s       

28.01.2019. Понедељак У већем делу топлије уз постепено наоблачење, од средине дана местимично с кишом, углавном у Војводини, на југу и југозападу Србије. На високим планинама снег. У Тимочкој Крајини хладно уз могућност ледене кише. Ветар умерен и јак, у планинским пределима југозападне Србије као и у кошавском подручју повремено са ударима олујне јачине, јужни и југоисточни, уз интензивно топљење снежног покривача. Увече и у току ноћи ветар у слабљењу. Најнижа температура од -5 до 3 степена, а највиша од 7 до 10 , на истоку око 2 степена. Упозорење, опасна појава, удари ветра > 24 m/s  вероватноћа 90%, нагло отапање снежног покривача, локална појава ледене кише/росуље.              

29.01.2019. Уторак Претежно облачно и хладније, местимично са слабим мешовитим падавинама (кишом и снегом). Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -2 до 2 , највиша од 3 до 6 степени.             

30.01.2019. Среда Умерено облачно и углавном суво, само још понегде на југоистоку Србије и у Тимочкој Крајини с кишом и снегом. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од -2 до 1 , највиша од 3 до 6 степени.

број коментара 0 Пошаљи коментар