Ко рано рани - стигне на преглед

Заказивање прегледа код лекара интернисте у Кикинди постало је права ноћна мора. Пацијенти испред амбуланте долазе још у два сата иза поноћи, јер тврде, да на ред једино могу да стигну они који поране. До седам сати, када лекар почиње да ради у редовима буде и више од стотину људи.

Како би успели да закажу преглед или контролу код интернисте, Кикинђани у болницу долазе још у два сата иза поноћи. Тврде, да на ред једино могу да стигну они који поране, јер велики број пацијената чека на преглед.

Редови који се створе до седам сати, када амбуланта почиње да ради, броје и преко стотину људи. Иако је преглед могуће и телефонски заказати, Кикинђани радије долазе до болнице сваког првог радног дана у месецу, када прегледе заказују лично.

Пацијенти кажу да се на телефон за заказивање нико не јавља, да неки од њих чекају и више од три месеца да закажу преглед, као и да овај проблем не интересује никог.

У болници не споре да проблем постоји, али сматрају да је он, како кажу, предимензиониран.

"Јесу гужве, али нису тако страшне. Мислим да се неке сттвари мало више драматизују. Ми смо, ипак, једно старачко, болесно становништво, а с друге стране, имамо и мањак лекара. Ми смо тражили од Министарства, до сада нисмо добили никаква одобрења. На основу норматива Завода за јавно здравље, нама фали преко 20 лекара у различитим службама", каже директор Опште болнице у Кикинди Душан Коларовић.

У болници одбацују оптужбе да су телефонске линије за заказивање прегледа констатно заузете и апелују на суграђане да убудуће прегледе, ипак, заказују од куће.

Пацијенти, који су махом у позним годинама, револтирани су таквим објашњењем, а незадовољство расте и због чињенице да су сличне гужве недавно забележене и испред једне друге амбуланте.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 07. окт 2011, 11:24) - Zemljo moja! [нерегистровани]

I pre 40 godina je bilo ovako,

kad sam otisao u Nemacku!-A ovde sve zavrsim telefonom...

(четвртак, 06. окт 2011, 22:26) - anonymous [нерегистровани]

??????????

Mora li ovako, gospodine ministre? Ovo je nasleđeno od ranije, ali, ako je stvarno tako,neodrživo je.
Neko tu ne zna da organizuje posao!!!