Почела дератизација

У Кикинди почело систематско уништавање штетних глодара за које ће из буџета општине бити издвојено шест милиона динара. Уништавање глодара обавиће се у граду и девет месних заједница, а акција ће трајати месец дана и потпуно је бесплатна.

Уништавање штетних глодара у Кикинди није обављано годинама, па је Јавна агенција за пољопривреду и малу привреду ангажовала специјализоване екипе да изврше дератизацију у целој општини. За овај посао, који је за грађане и установе бесплатан, општина је издвојила шест милиона динара.

Милорад Раду из ромског насеља Мали бедем, на периферији Кикинде, каже да су мишеви код њих редовна појава. "Има их свуда - у кухињи, собама, зидовима и по дворишту", каже Милорад.

Дератизација ће трајати месец дана и за грађане и установе је потпуно бесплатна.

Директор Јавне агенције за пољопривреду и малу привреду Небојша Лакета истиче да се дератизација спроводи из превентивних разлога на целој територији општине, која обухвата град и девет села, да би се спречила најезда глодара.

"Након скидања летине глодари у пољу више немају хране, те постоји могућност да улазе у куће и станове наших суграђана", каже Лакета.

Препарат којим ће се третирати глодари један је од најсавременијих за овај посао.

"Грађани ће добити упутство како се препарат користи, објашњава Дарио Аћимовић из новосадске "Циклонизације", додајући да је опасан за домаће животиње, као и за децу.

Грађани који не буду код куће док теренске екипе спроводе дератизацију, препарат могу преузети у Јавној агенцији за пољопривреду или у сеоским месним заједницама. Након завршетка дератизације урадиће се анализа резултата и у случају потребе,  уништавање штетних глодара ће се поновити.

број коментара 0 Пошаљи коментар