Поправка улице као немогућа мисија

Незадовољни мештани чачанског насеља Коњевићи који станују у улици Ђорђа Томашевића на један сат блокирали су улицу чија је реконструкција почела пре пола године.

Реконструкција улице Ђорђа Томашевића у Чачку почела је у септембру прошле године и, како је првобитно најављено, требало је да се заврши за 60 дана. Рок је потом продужен до 1. априла 2011. - а кад ће заиста бити готово - не зна се.

Крајем октобра 2010. министарка за НИП пренела је грађанима обећање извођача радова да ће први слој асфалта бити завршен пре зиме.

Због "непредвиђених техничких проблема" радови касне, а мештани кажу да, поред 150 домаћинстава, највећу штету трпе и власници тридесетак фирми које имају своје објекте у тој улици.

За радове је издвојено сто милиона динара из фонда Националног инвестиционог плана и градског буџета. У првој фази предвиђена је реконструкција улице у дужини од 1.100 метара.

Пошто тај посао није завршен у уговореном року, крајем новембра прошле године, из Министарства за Национални инвестициони план у више наврата стизала су обећања да ће радови бити завршени до априла.

Главни проблем изазвало је више ревизија пројекта и измештање постојеће подземне инфраструктуре.

Чачани који живе у улици Ђорђа Томашевића, која је једна од главних, улазних саобраћајница у Чачак из правца Београда, најављују да неће одустати од протеста док се њихов проблем не реши.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 26. мар 2011, 04:13) - anonymous [нерегистровани]

Japan i Srbija - primeri

U Japanu su obnovili autoput samo sest dana nakon zemljotresa.

U Srbiji ne mogu ulicu da rejinstruisu za pola godine.

E, majko Srbijo.