Обнова болнице у Горњем Милановцу

У Горњем Милановцу приводе се крају радови у првој фази комплетне реконструкције Опште болнице. Значајну инвестицију од милијарду и 500 милиона динара финансира Влада Републике Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, док је локална самоуправа учествовала са више од 40 милиона динара за пројектну документацију.

Енергетска ефикасност прва је фаза радова на објектима Опште болнице у Горњем Милановцу. Уз замену црепа и столарије, ради се и на фасади. Инсталације, унутрашње уређење свих павиљона, следећи је корак.

„Подразумева реконструкцију унутар самих објеката која се прилагођава новим технолошким решењима у складу са савременом технологијом везаном за ову намену објекта, односно за објекте здравства, односно овакав тип болнице као што је болница у Горњем Милановцу“, наводи пројектант Зорица Сретеновић.

Комплетна реконструкција ће обухватити и замену дотрајале медицинске опреме, па ће уз комфор корисници и запослени у тој здравственој установи добити много више.

„И бољу дијагностику и бољи приступ лечењу пацијената том новом и савременом опремом, куповина и скенера и нових рендген апарата и ултразвука. Значи све ће то сад бити на неком савременијем и под знацима навода моћнијем нивоу него што је то сада“, наводи др Предраг Шутић, в. д. директора Опште болнице у Горњем Милановцу.

Уређење болнице по свим стандардима на 13.000 квадратних метара није први пројекат који је у Горњем Милановцу помогла Влада Србије.

„Добили смо најмодернији део Дома здравља који се односи на Хитну помоћ, реновирали смо амбуланте по селима, тако да је примарна заштита доступна грађанима на целој територији општине Горњи Милановац, што ћемо ми и убудуће радити“, наводи Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац.

Планирана је и изградња објекта за палијативно збрињавање, али и партерно уређење читавог комплекса.

број коментара 0 Пошаљи коментар