Провера знања на комбинованом тесту

Осми разред у Србији ове године завршило је око 69 хиљада ђака. Након теста из српског језика у понедељак, данас су полагали комбиновани тест. Колико је био тежак и како је протекао други део завршног испита проверавали смо са ђацима ОШ „Доситеј Обрадовић" у Крушевцу и „Свети Сава" у Пироту.

Са даном паузе, мали матуранти су се јутрос вратили у клупе. На подручју Расинског округа услов за излазак на завршни испит стекло је 2.204 ђака, а у Пиротском окугу 774 , што су првог дана полагања сви искористили.

По одлуци Министарства просвете, данас су решавали резервни тест којим се проверава знање које су стекли из хемије, физике, историје, географије и биологије.

"Комбиновани тест није био тежак. Једини предмет који је мени проблем представљао је географија. По мени, то је хемија. Зато што су ми природне науке мало теже. Очекујем да све прође у најбољем реду. Учили смо ове четири године, шта смо научили научили смо. Требало би све супер да прође", кажу матуранти.

То потврдјују и први незванични резултати у ОШ „Свети Сава у Пироту".

"Проценат успешности из српског језика је око 60%. Данас су деца приступила полагању комбинованог теста. Такође је дошло 107 ученика, сви су на броју. Комисија, дежурни , сви су ту тако да сви раде свој посао без проблема."

Иако проблема током полагања није било ни у крушевачким школама, од 1.247 малих матураната, око 150 их се након испита окупило у центру града. Протестном шетњом од Школске до Градске управе због пропуста са тестовима из математике тражили су поништење пријемног испита и упис у средњу школу на основу успеха из основне.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар