У новој школској години фискултурна сала у шабачкој школи

Шабачка Основна школа ''Ната Јеличић'' следеће године, обележава 60 година рада. До великог јубилеја, биће отворена фискултурна сала, на чију градњу се чекало деценијама.

Од европских првака - рукометаша чувене Металопластике, до успешних фудбалера, кошаркаша, атлетичара. У ОШ ''Ната Јеличић'' стасали су и прве спортске кораке направили бројни Шапчани.

"Сви спортови су овде били важни, од кошарке, рукомета, фудбала.Тако да су моји први кораци, од петог разреда, су овде почели, у овој школи. Изашло је доста рукометаша уз мене. Ту су били, Милан Симоновић, Драган Танасић, касније репрезентативци Југославије у оно време. Пуно ми је срце да се најзад ради сала", каже Ђорђе Рашић, некадашњи рукометаш ''Металопластике''.

Деценијама, часови физичког одржавају се у адаптираној учионици. Иако немају адекватне услове за тренирање, ученици ове веома су успешни у спорту.

"Најтеже је било организовати ту наставу у току зиме, и када је лоше време. Киша, нема где да изађе, у једној учионици, имамо велики број ученика, то је јако тешко било организовати. Зато смо ми увек били поносни на наше ученике јер су правили изузетне резултате пре 30-40 година, тако и данас", наводи Горан Синобад, помоћник директора ОШ ''Ната Јеличић''.

Осим финансија, градњу фискултурне сале кочили су и нерешени имовински односи. Уређен ће бити и школски терен.

"Сам објекат је осмишљен тако, да ће бити сачињен од савремених транспарентних материјала, по узусима савремене архитектуре. Оно што чини његову посебност, јесте да ће бити у потпуности уклопљен у затечен концепт архитектуре у овом простору, али ће такође на врло специфичан начин бити повезан са постојећим објектом", објашњава Татјана Марковић, начелница Одељења за друштвене делатности.

Радови се са нешто више од 40 милиона динара финансирају из градског буџета. До септембра ће бити завршена изградња, а до краја године унутрашње опремање сале.

број коментара 0 Пошаљи коментар