Чачак: Вежба за ванрдене ситуације

У Чачку је недавно организована здружена показна вежба Градског штаба за ванредне ситуације где су припадници Цивилне заштите са Ватрогасно-спасилачком јединицом Чачка и Службом хитне помоћи грађанима приказали начине деловања и комуникације одређених служби у ванредним околностима.

Успешност акције спасилачких служби зависи од ситуације на терену, али и од правовремене и синхронизоване акције. Зато су у показној вежби "Морава 2019." показани начини деловања и комуникације више служби у ванредним околностима.

"Јако је важно да у неким кризним ситуацијама све службе које су расположиве на овом простору узму учешће у заштити становништва и заштити материјалних добара", наводи Драгиша Броћић, начелник сектора за ванредне ситуације Моравичког округа.

У показној вежби приказано је спасавање из реке, из аутомобила и гашење пожара. Уједно су сви проверили колико су увежбани.

"Сви субјекти система заштите обављају дакле кроз своје редовне делатности обављају дакле те неке активности којим су већ и припремљени и спремни, међутим, јединице Цивилне заштите требало би више увежбавати'', сматра Братислав Зечевић, начелник градског Штаба за ванредне ситуације у Чачку.

У Чачку се из градског буџета доста издваја за набавку неопходне опреме за деловање у ванредним околностима.

"Опремање и материјално техничко обезбеђење јединице система Цивилне заштите представља уствари праву формулу и предуслов у смислу и превенције и успешности за одбрану од поплава, пожара и неких других ванредних догађаја", каже Мирослав Вукосављевић, градски већник за безбедност.

У здружено показној вежби Градског штаба за ванредне ситуације у Чачку учествовали су припадници ватрогасно спасилачке јединице, хитне помоћи, полиције и чланови клуба екстремних спортова "Армадило".

број коментара 0 Пошаљи коментар