Спас од поплава потражили у комшилуку

У Драгачеву је због поплава евакуисано 150 људи. Смештени су, углавном, код комшије и рођака. Дом трубача се чисти и спрема да прихвати оне који немају где. Поједине породице после три дана враћају се кући.

За само пар сати Бјелица је поплавила више од стотину кућа у Гучи. Илићи су тек по повлачењу реке у корито пришли свом дому. Муљ и блато тешко могу да очисте.

"Морали смо да спавамо на страни, обезбедило нам је руководство Општине да спавамо и верујем за два три дана не може да се уђе да се спава, велика су испарења", каже Љиљана Илић, из Гуче.

"Одвели су нас људи, ето. Помогли. Послушали смо их и отишли, ето. И нећемо моћи да се вратимодок се ово не реши добро", прича Драгомир Илић, из Гуче.

И низводно, немилосрдна је била Бјелица кроз Турицу, где је на неким местима вода достизала висину и преко три метра.

"Неких 80 центиметара је ушла на спрат. Тако, немамо где да седнемо, немамо где да спавамо, код комшија смо, хранимо се на хауби од кола", прича Милић Илић, из Турице. "Повађени су подови, све ствари које смо имали у ормарима су под водом, буквално све што су моји стицали за свих ових 25 и више година брака сада су под водом."

У своје куће још се не могу вратити житељи Виче који су евакуисани из тридесетак домаћинстава.број коментара 0 Пошаљи коментар