Слава града Ниша

Данас је градска слава Ниша, Свети цар Константин и царица Јелена. Владика нишки Арсеније служио је свету архијерејску литургију, а слава је повод за научни скуп "Ниш и Византија" и традиционално Палилулско вече.

Ниш обележава градску славу - Светог цара Константина и царицу Јелену.

Свету архијерејску литургију служио је владика нишки Арсеније, у присуству грађана и званичника. Слава је повод за научни скуп "Ниш и Византија", и традиционално Палилулско вече.

У сусрет слави одржани су и Евергрин фестивал и фестивал "Позитивни" који популаришу класичну и алтернативну уметност. Градоначелник Ниша честитао је славу градјанима, рекавши да је "Ниш данас град који се развија".

"Ради се на великим инфраструктурним пројектима, почев од коридора који се завршава, реконструкција железничких пруга ка Димитровграду, Зајечару, Лесковцу, великих државних улагања и субвенционисања нових линија на аеродрому, реконструкције булевара, нових фабрика које су отворене прошле године. Највећи проблем је локална инфраструктура, путна инфраструктура и на томе ове године посебно радимо", каже Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 03. јун 2019, 21:13) - anonymous [нерегистровани]

Srecna vam slava!

Lepa slava i divni svetitelji koje slavite. Svako dobro svima u Nisu i okolini.