Уметници из пет земаља у Пролом бањи

Традиционална међународна ликовна колонија у Пролом бањи, ове године окупила је једанаест сликара из Србије, Русије, Мађарске, Бугарске и Македоније.

Природне лепоте Пролом бање, Ђавоље вароси и Радан планине заједничка су тема уметника, учесника ликовне колоније у Пролом Бањи. Људмила Чагина из Русије овде долази већ 15 година.

"Пролом Бања је најлепше место за окупљање уметника.Овде се осећам као да је мој други дом и заиста уживам у стваралаштву", каже Људмила Чагина, сликарка из Русије.

"Ниједна бања није смештена овако у лепој природи, то су дивни предели Црква преко пута нас - сам амбијент је предиван и чаробан", наводи Косовка Маринковић, сликарка из Београда.

На овогодишњој, 23. ликовној колонији учествовало је 11 сликара, од којих многи долазе годинама.

"Супер смо се дружили. Само сте могли да нас посматрате како је било хармонично и весело и како у тој самој атмосфери се непрекидно стварало", наводи Павел Цицка, сликар из Ковачице.

У ликовном стваралаштву уживали су и гости бање на отварању изложбе слика са овогодишње колоније.

"Имала сам прилике више пута да гледам како сликају ликове и одушевљена сам почетком слике где сам видела да је женска, само што не проговори", каже Љиљана Ковачевић, из Београда.

"Ми као домаћини смо јако задовољни и поносни. Ова организација тј. догађај је сваке године све лепши, не само у смислу уметничког израза, већ кроз једну традицију, дружење, пријатељство, а као плод свега тога настају ова вредна дела као вечна успомена за нас и све будуће госте", наводи Марина Цветковић, ПР Пролом бање.

На ликовној колонији у Пролом Бањи за двадесет и три године боравило је око триста сликара различитог сензибилитета. Иза њих је остало више од хиљаду и по слика.

број коментара 0 Пошаљи коментар