Ниш: Највише жалби грађевинској, тржишној и туристичкој инспекцији

У оквиру Дана отворених врата кој је организовао Нишавски управни округ, грађани Ниша имали су прилику да се за решавање проблемима директно обрате инспекторима. Највише њих дошло је са питањима намењеним грађевинским инспекторима.

„Притужбе се најчешће односе на неразрешене правно имовинске односе . То је највећи проблем, а онда то повлачи и нелегалну градњу које је било и које још има", каже Срђан Лакетић, грађевински инспектор.

 И за остале инспекторе грађани Ниша имали су различита питања и притужбе.

„Највише на рекламације производа И на бесправан рад. Ево сад странка пријави радњу која уђе у легалне токове, И онда је ођави", додаје Драгица Стошић, тржишна инспекторка.

„Грађани долазе да питају за услове за отварање туристичких објеката, И сваког дана велики број пријава везан за путовања и за буку и прековремени рад", објашњава Драгица Павловић, туристички инспектор.

У Нишавском округу најаваљују да ће отворена врата инспекцијских служби постати редовна пракса.

 „Они то раде сваког дана, али потшо су често на терену , држе по седам осам округа И некад нису у канцеларији. Ово је прилика да на једмом месту грађани сретну инспекције", каже Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа.

Прилику да инспекторима на једном местуизнесу своје проблеме имаће и житељи суседних општина, с обзиром на то да је најављен и караван у у оквиру кога ће све инспекције обилазити општине Нишавског округа.

број коментара 0 пошаљи коментар