Ни струје, ни млека

Произвођачи млека из Банатског села Тараш, којима је електродистрибуција, због неимирених дуговања власника откупне станице, искључила електричну енергију, ни криви ни дужни, били су приморани да просипају млеко.

После паузе од три дана откупна станица од јутрос је поново отворена, а ради се у неоубичајеним условима, уместо шалтера упаљач, а сијалице свећа, ипак млеко се предаје.

"Ми смо се јавили Радио телевизији Србије да покушамо да решимо овај проблем ако је могуће и како, проблем је велик-јако велик, шта да радимо са млеком не знам", каже Споменка Протић.

"Бацио сам јуче и прекјуче двеста литри млека више триста сам ја бацио, тако су прошли и други. То је оно што нас мучи,буде млеко за бадава ми немамо ни то мало где да предамо, како да кажем", каже Милан Стејин Тараш.

"Иман тридесетак крава, бацио сам тристотине литара млека и проблем је и у суши, хране нема, тешко је за храну требали би да нам дају субвенције да се ми нешто обезбедимо за храну", каже Љубинко Протић Тараш.

Радмила Анђелковић води евиденцију о свакој испоруции најупућенија је о количинама млека који је предходних дана просуто.

"У протекла три дана како није било струје бачено је око триипо хиљаде литара млека, јер су нам струју исекли, струје нема, а произвођачи нису имали где да предају далеко им је да носе у Жабаљ, Зрењанин или Елемир. Тако да нису имали где да га предају", каже Радмила Анђелковић Тараш.

Власник ове откупне станице је Земљорадничка Задруга ДОО Тараш, овде смо дошли да проверимо колики је дуг и када ће бити плаћен али запослени су нам рекли да је дсиректорна боловању и то су све информације које смо успели да добијемо у задрузи.

Сточари су пронашли тренутно решење лактрофизи су спојени на струју од комшије, а како РТС незванично сазнаје реч је о дугу од стотину хиљада динара.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566
број коментара 0 пошаљи коментар