Сахрањен Чедомир Николић, оснивач Дописништва РТС-а у Зајечару

Јуче је у Зајечару у седамдесетој години преминуо Чедомир Николић, оснивач и дугогодишњи уредник Дописништва РТС-а у овом граду. Чедомир Николић сахрањен је данас у родном селу Лубница.

Родио се у Зајечару 14. 1. 1947. године, где је завршио Основну школу, а у Неготину је матурирао у Средњој пољопривредној школи. На Пољопривредном факултету у Земуну дипломирао је 1972. године. По завршетку школовања враћа се у Зајечар и запошљава у Радио Зајечару, где је нешто касније постао директор.

Прве телевизијске кораке начинио је 1977. године, снимајући рубрике на филмској траци које су аутомобилом транспортоване у ТВ Београд.

Захваљујући изузетном труду и великом ентузијазму, неколико година касније оснива ТВ дописништво у малом граду. Постављен је антенски стуб и покретне слике крећу преко предајника Тупижница, директно у Мастер ТВ Београд. Тако Зајечар и Крагујевац, те 1987. године почињу свакодневна укључења у програм ТВ Београд.

После тога дописничка мрежа у Србији се шири и добија линковске везе. У РТС-у остаје до пензионисања 2001. године. Уживао је углед врхунског професионалца, руководиоца и искреног пријатеља, увек спремног да помогне млађим колегама.

Чедомир Николић сахрањен је данас у родном селу Лубница, где је проводио пензионерске дане.

број коментара 0 пошаљи коментар