Дани Бате Стојковића у Врњачкој Бањи

Врњачка Бања је у знаку Батиних Дана - културној манифестацији посвећеној прослављеном глумцу Данилу Бати Стојковићу.

Глумци су стигли у Врњачку Бању. Савременице великана српске глуме, Мира Бањац и Светлана Цеца Бојковић ове године су изабране да промовишу Батине Дане. Мири Бањац, која је напунила 87 година, то није представљало тешкоћу.

"Мени ништа није тешко. Засад. Када буде, јавићу", каже Мира Бањац, глумица.

Фестивал се одржава у реновираном врњачком амфитеатру. Две позоришне представе, биће изведене и на тргу културе.

Сви посетиоци Батиних Дана могу да се и фотографишу са Данилом Батом Стојковићем. И не само са њим, већ и са свим ликовима из филма Ко то тамо пева.

Многи су искористили прилику да се сликају са омиљеним глумцима док сцена где се чула и препознатљива музика из овог филма, није била препуштена глумцима. Листом су се захвалили гледаоцима што су са њима поделили сећање на Бату и прошла времена.

"Ми знамо за неке друге ствари, за неко друго време. Без обзира што то време не може да се врати, могу да се, овим сусретима, сачувају од заборава велики глумци што је најважније", каже Светлана Цеца Бојковић, глумица.

Прве ноћи сусрета крушевачко позориште извело је комад Буздован у режији Предрага Стојменовића.  Држење се наставило до касно у ноћ у једној од Батиних омиљених кафана.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

број коментара 0 пошаљи коментар