Директор најавио тужбу против министра

Драган Арсић, смењени директор Здравственог центра "Студеница" у Краљеву, најављује кривичну пријаву против министра здравља Зорана Станковића. Министар нема ништа против да се испита његова одговорност.

Досадашњи директор Здравственог центра "Студеница" у Краљеву Драган Арсић, кога је сменио министар здравља Зоран Станковић, одбацио је оптужбе за ненаменско трошење средстава и најавио да ће против министра поднети тужбу за клевету.

Арсић је на конференцији за новинаре рекао да министар Станковић осим "фразе о ненаменском трошењу средстава", није навео конкретна кршења прописа у ЗЦ "Студеница".

Назвавши Станковића "кочничарем реформи у здравству", смењени директор је најавио да ће против министра поднети тужбу због клевете, као и покретање поступка пред Управним судом, јер сматра да за његову смену нема основа.

Доскорашњи директор ЗЦ "Студеница" тврди да иза његове смене стоје интересне групе везане за централне набавке лекова преко РФЗО јер, како каже, није хтео да потписује уговоре за тендере у чијем спровођењу није учествовао.

Арсић каже да су му у Републичком фонду здравственог осигурања замерили што је Здравтсвени центар војном фонду фактурисао лечење војних осигураника, па су за исти износ смањили пренос средстава.

"Новац наплаћен од војног осигурања потрошили смо, наравно, за лекове и медицински материјал. Је ли то ненаменско трошење", рекао је Арсић.

Арсић је истакао да је Управни одбор ЗЦ "Студеница" у више наврата разматрао рад установе и примедбе наведене у појединим извештајима РФЗО и све их је оценио неоснованим.

Станковић: Чињенично стање се утврђује

са друге стране, министар здравља Зоран Станковић рекао је да ће надлежни органи утврдити чињенично стање у вези са сменом директора ЗЦ "Студеница".

"За све оптужбе и изјаве које било ко даје могу да кажем да постоје надлежни државни органи који треба да утврде чињенично стање", рекао је Станковић новинарима у Београду.

"Ја сам и јуче рекао да, док надлежни државни органи раде, нисам у позицији да говорим о детаљима и образложењу смене доктора Арсића", рекао је Станковић.

Поводом Арсићеве најаве да ће га тужити за клевету, Станковића је рекао да нема ништа против да се на законом прописан начин утврди његова одговорност.

"Свака кривична пријава се процесуира. Ако постоје основе за моју одговорност, немам ништа против да се то утврди на законом прописан начин", истакао је Станковић.

Министар здравља је рекао да је то министарство обављало контроле и у другим здравственим центрима и да ће у наредном периоду изаћи са резултатима.

број коментара 0 Пошаљи коментар