Крај нелегалним емитерима?

Представници једанаест радио и ТВ станица, који емитују програм на подручју Западне Србије, састали су се у Шапцу, тражећи од свих надлежних у држави да обуставе рад нелегалних емитера.

У Србији има преко педесет нелегалних радио и ТВ станица, а само у западном делу их је десетак.  Њихови предајници су на највишим котама, ометају нам програм, не плаћају фреквенције и таксе, узимају средства од маркетинга, кажу незадовољни власници легалних радио и ТВ станица са подручја Западне Србије.

"Ми издвајамо око 150.000 динара месечно, а неко ради и никоме ништа не плаћа, докле тако, и зато дижемо наш глас", каже Маринко Урошевић, власник РТВ "Ас" из Шапца.

Милан Симић, власник радио "Кула" из Ваљева каже да Сокоју, ОПС, Рателу месечно плаћају 25.000 динара. То је један радио у Ваљеву који ради поред четири дивљака и пет легалних емитера.

За заштиту својих права заједно као удружење емитера од надлежних траже поштовање закона. Заједнички захтев за гашење нелегалних станица и смањење музичких такси упутиће од председника државе, премијера, Министарства културе, РРА, Ратела до канцеларије Савета Европе у Београду.

Весић Драгољуб, власник Радио "Бубањ" из Љига каже да ће они, уколико за месец дана не угасе све нелегалне емитере, престати да плаћају све обавезе од РРА према свим њиховим потраживачима.

Легални емитери Западне Србије спремни су кажу и да туже РРА и Рател за надокнаду штете због рада њихове нелегалне конкуренције.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 25. јан 2012, 20:25) - Ajfel [нерегистровани]

SMS poruke

Stogo kontrolisati umrezene prevare SMS porukama na ustrb kvalitetnog programa
Cega se jos nece sjetiti

(среда, 25. јан 2012, 09:50) - komi [нерегистровани]

Najzad

Da se zna za red