Бојкот наставе у Бањи Ковиљачи

Родитељи основаца у Бањи Ковиљачи најавили су да неће слати децу на наставу у другом полугодишту, уколико до тад не буде решен проблем измештања Центра за азиланте. Влада усвојила предлог мера за решавање проблема смештаја азиланата у Бањи Ковиљачи.

Уколико до почетка другог полугодишта,16. јануара, не буде решен проблем измештања Центра за азиланте из Бање Ковиљаче, родитељи основаца из тог места неће слати децу на наставу, најавио је представник родитеља Дејан Сталовић.

Сталовић, који је председник Савета родитеља Основне школе "Вера Благојевић" у Бањи Ковиљачи, рекао је Танјугу да ако не буде видљивог помака у решавању проблема азиланата, према одлуци Савета родитеља, почетком другог полугодишта уследиће бојкот наставе у тој основној школи.

Савет родитеља школе "Вера Благојевић" тражи од премијера Мирка Цветковића и надлежних министара да исход договорених активности буде престанак рада Центра за азил у том месту, рекао је Сталовић.

Савет родитеља тражи да се на реализацији договорених мера и активности посебно ангажују премијер Мирко Цветковић, шеф координационог тима републичке владе за решавање проблема имиграната у Бањи Ковиљачи Расим Љајић и министри просвете и полиције, Жарко Обрадовић и Ивица Дачић.

Министар Љајић је синоћ у Бањи Ковиљачи најавио да ће већ данас почети појачано и координирано решавање проблема великог броја имиграната, посебно илагалних, и престанак рада Центра за азил у том месту.

Повод Љајићевог двочасовног разговора са представницима Бање Ковиљаче је инцидент од пре два дана када је нападнута седмогодишња девојчица.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 09. дец 2011, 21:55) - suisse [нерегистровани]

Roditelji

Roditelji bi trebali da decu vaspitavaju u duhu demokratije , a ne da ih zloupotrebljavaju u ovakve svrhe.