Прес витезови РТС-а

Гран-при телевизијског фестивала у Новом Саду, златна медаља и награда "Мића Орловић" припали новинарима Радио-телевизије Србије.

Регионални фестивал ТВ минијатура Прес витез замишљен је као олимпијада ТВ новинарства, која посебну пажњу придаје камери, монтажи, сценарију... и оцењује ауторско достигнуће појединаца.

У конкуренцији стотинак аутора из Србије и региона, новинари РТС-а добили су три признања: гран-при Фестивала, Златну медаљу Прес витез и награду "Мића Орловић".

Репортажа о педесетогодишњој Миланки Чешљарац која тридесет година спаја две обале, "гази Ибар лако као од шале, снажно окреће метални точак са зупчаницима и затеже сајле изнад реке", новинарки дописништва РТС-а из Краљева Вери Аксентијевић донела је гран-при Фестивала.

"Ова награда је потврда да је дописничка мрежа крвоток Јавног медијског сервиса Србије, а емисија Ово је Србија важан сегмент информативног програма РТС-а", рекла је Вера Аксентијевић.

Златна медаља, у категорији информативног програма, за причу "Спона различитости" припала је Тањи Димитрић Мијаиловић из Дописништва РТС-а у Шапцу.

Прича о српско-италијанском брачном пару који је успео да различитости народа, култура и вера споји у нераскидиву нит је топла сторија о човеку којем ни зима, ни километри, нису препрека да на мотору дође у Србију како би се у кругу породице упознао са божићним православним обичајима.

Награду "Мића Орловић" добио је Бранко Веселиновић, водитељ Јутарњег програма Радио-телевизије Србије.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 09. дец 2011, 02:06) - anonymous [нерегистровани]

Pres vitezovi

Pojedincima svaka cast ali RTS je drzavna a ne narodna medijska kuca,bolje receno drzavni medijski aparat.Pogledajmo samo kako se ponasaju moderatori kada dobijaju komentare za Tadica i ostale.I ako nisu uvredljivi ne objavljuju ih a sve sto Tadic i njegovi kazu,to se odmah objavljuje i ako postoje i lazi i vredjane.Zar nisam u pravu?

(четвртак, 08. дец 2011, 21:00) - anonymous [нерегистровани]

cestitka

Cestitke nagradajenim novinarima dopisnistava RTS-a. Godinama pratim njihov rad i to je prava vrednost RTS-a. Radujeme sto je sada i emisjaa Ovo je Srbija na Prvom prpgramu i rado je gledam...Vidi se napredak u pristupu svim temama. Cestitke i samo napred..