Брнабић: Помоћ пољопривредницима који су претрпели штету

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће Влада Србије помоћи пољопривредницима чији су родови претрпели штету током временских непогода које су нарочито погодиле западну Србију.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовћ већ је на терену и у контакту је са пољопривредницима, локалним самоуправама и осигуравајућим кућама са којима разговара о надокнади штете, рекла је Aна Брнабић одговарајући на питања новинара у Чачку.

"Драго ми је да чујем да се осигурање пољопривредних добара повећава, јер осигурање представља системски јаку пољопривреду. Подсетимо да је Министарство пољопривреде давало премију како би помогло произвођачима да се осигурају и позивам их да наставе да се осигуравају код осигуравајћих кућа", рекла је Брнабићева.

Уколико буде потребно, у надокнаду штете пољопривредницима укључиће се и остали ресори, како би се пољопривредници уверили да држава стоји иза њих, нагласила је премијерка.

"Куповина авиона за службу Владе је државна тајна"

Одговарајући на питања новинара да ли је тачно да је куповина авиона за највише државне службенике "државна тајна", премијерка Србије рекла је "да, наравно, као и у свакој земљи света".

Брнабићева је потврдила да свака куповина авиона за авио-службу Владе Србије носи ознаку "строго поверљиво" и образложила да је то саставни део процедуре која постоји у свакој земљи света због, како истиче, безбедости највиших државних функционера.

Набавка авиона за Владу и највише државне функционере је увек под ознаком "сторго поверљиво", управо због осетљивости те набавке, безбедости владе и највиших државних службеника, образложила је Брнабићева.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар