Швајцарски гигант гради фабрику чоколаде у Новом Саду

"Бери Калебо" група водећи светски произвођач производа од чоколаде и какаа високог квалитета, потписала је Меморандум о разумевању са Владом Србије и Градом Новим Садом о изградњи своје прве фабрике чоколаде у југоисточној Европи, саопштено је из те швајцарске компаније.

Председник Србије Александар Вучић изразио је задовољство што се један извозно-оријентисани тржишни лидер придружује прехрамбеној индустрији Србије.

"'Бери Калебо' ће нашој земљи донети најсавременију технологију и експертизу, као и инвестиције и радна места за наше људе. Србија ће учинити све што је у њеној моћи да овај подухват успе", навео је Вучић.

Антоан Десент Африк, генерални директор компаније наводи да ће фабрика у Новом Саду представљати регионални центар из ког ће "Бери Калебо" снабдевати чоколадом тржишта југоисточне Европе.

"Захваљујући новој фабрици у Новом Саду, у складу са нашом стратегијом 'паметног управљања растом', бићемо у могућности да проширимо пословање у региону и снабдевамо постојеће и нове купце широким асортиманом чоколада, смеша и пуњења", навео је Африк.

Фабрика ће бити смештена у Новом Саду и планирано је да има почетни производни капацитет више од 50.000 тона годишње.

Очекује се да фабрика почне са радом 2021. године.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 19. апр 2019, 08:08) - anonymous [нерегистровани]

lion

Swiss Lion je švajcarska kompanija, Takovo je naša.

(петак, 19. апр 2019, 02:02) - anonymous [нерегистровани]

Swiss Lion

Baš zvuči srpski..... Daj ne provaljuj se.

(четвртак, 18. апр 2019, 20:26) - Nedo [нерегистровани]

A nase

Sta sa Swiss Lionom iz Gornjeg Milanovca????????????