Отворен сајам "Наука за привреду" у Новом Саду

Научна достигнућа убрзавају укупан економски развој наше земље, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић на отварању сајма "Наука за привреду" на Новосадском сајму.

"Пре две године заједнички смо иницирали први сајам 'Наука за привреду' са циљем да се међусобно информишемо о научним сазнањима наших факултета и да привредници покушају да их примене у својој делатности", рекао је Мировић.

Он је истакао да Развојна агенција, као помоћни орган Покрајинске владе треба да детектује оне субјекте у које Влада треба да улаже.

"Неопходне су нам нове технологије, нова научна решења у циљу општег развоја нашег друштва", рекао је он и истакао потенцијале везе науке и привреде.

Мировић је на крају подсетио да ће у окробру 2019. године бити завршен Научно - технолошки парк на површини од 30 хиљада квадратних метара, као и нови објекат Института "Биосенс" и најавио улагање у многе друге садржаје.

Отварању је присуствовао и Тибор Сабо из Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

На сајму биће бити организовани и пословни састанци излагача и представника компанија.

У фокусу овогодишњег сајма је храна, а истраживачке и научне потенцијале представља Универзитет у Новом Саду, Институт "БиоСенс", Институт за ратарство и повртарство, Научни Институт за прехрамбене технологије и други.

број коментара 0 Пошаљи коментар