"Локални развој базирати на породичним фирмама"

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас да се локални економски развој мора базирати на подршци породичним фирмама, јер, како је истакла, не треба очекивати да у сваку општину у Србији дође велики инвеститор.

"Влада Републике Србје учиниће све да буде сервис и подршка таквим фирмама, јер се на њима базира локални економски развој, али и целокупни развој Србије", рекла је премијерка после обиласка косјерићке фирме "Кепо", која постоји 36 година и упошљава 120 радника.

Током посете Косјерићу, председница владе је разговарала и са руководством ове треће по задужености општине у Србији.

Коментаришући протесте мештана против спаљивања комуналног отпада у цементари "Титан", Брнабићева је нагласила да у нашој земљи то још није дозвољено.

"Влада управо због протеста мештана није усвојила измене и допуне Закона о отпаду. Свуда у Европи је њима дозвољено да спаљују комунални отпад и да га користе као енергент. Наша забрана чини њихову производњу мање конкурентном. Разговарамо и тражимо решење како да не угрозимо животну средину", рекла је председница владе.

Приоритет Владе Србије у путној инфраструктури је завршетак деонице аутопута од Обреновца до Љига, почетак радова од Прељине до Пожеге и спајање коридора 10 и 11, изјавила је Брнабићeва током посете Севојну.

"Половином ове године биће завршен и отворен део ауто-пута од Обреновца до Љига. Почињемо након тога радове на деоници Прељина-Пожега, а воде се разговори око деонице Појате-Прељина, како би спојили коридор 10 са деоницом коридора 11", рекла је Брнабићева.

Председница владе навела је да са БиХ још није договорено којом трасом ће ићи ауто-пут Београд-Сарајево, али и напоменула да је то политичко питање, а да се Србија залаже за трасу која је за њу најбоље решење.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 13. феб 2018, 10:03)
anonymous [нерегистровани]

Zao mi je

Ako ovo uspe,ja cu svoju fabriku da poklonim. Mislim da su to ideje bez pokrica i realne osnove.