Утростручени приходи на Старој планини

Хотел "Стара Планина" је пун до краја фебруара. Од како је држава од познатог ланца хотела "Фалкенштајнер" преузела овај зимски центар приходи су три пута већи. Добро ради и скијалиште на којем је ове године број скијаша већи за трећину. Предњаче домаћи гости, а следе Бугари, Македонци и Црногорци, који цене добру услугу и стазе на којима увек има снега.

"Стару Планину" чине два хотела капацитета од 500 гостију. Од како је "Фалкенштајнер" напустио Стару Планину држава је преузела ову туристичку локацију, понудила врхунску услугу, богатији избор домаћих јела, бесплатну школу скијања за децу са опремом и ски пасом и посебне погодности за родитеље са више деце.

"'Букинг ком' и 'Трип адвајсор' су нам дали највише оцене 9,4 златна оцена је за 'Букинг ком' а опет за 'Трип адвајсор' пет кружића од пет могућих, тако да све то иде на прави начин и дочекујемо ову годину са сјаним резултатима", напомиње директор "СП ризорта - Стара планина" Горан Караџић.

Поред хотела добро ради и скијалиште. Ван пансиона највише долазе Бугари. Њима је, кажу, јефтино и нема гужве. Ове године један Бугарин за потребе своје агенције купио је у једном дану ски пасова за 800.000 динара.

"Ако упоредимо са прошлом годином месеце децембар и јануар имамо на свим стазама 28 одсто више скијаша и бордера", каже Владан Тошић из "Скијалишта Србије".

Највећа погодност за децу млађу од 11 година је бесплатна школа скијања. Деца од 9 до 12 сати похађају бесплатно веома квалитетну наставу.

"Проћи ће сигурно преко 3.000 клијената, а када помињемо оно што је у оквиру хотела план је био 1.000 али ће премасити 1.200 младих скијаша", објашњава иструкторка скијања Нина Милојковић.

Овде скијаше чека око 14 километра стаза. Ако снега нема ту су топови који га праве. До краја сезоне "Скијалишта Србије" за све пасиониране скијаше дају викендом попусте и до 20 одсто.

број коментара 0 пошаљи коментар