"Леони" ускоро отвара четврту фабрику у Србији

Од како је пре осам година дошла у Србију, немачка компанија "Леони" отворила је фабрике у три места, а од почетних 750, данас упошљава 5.770 радника. Ова компанија, која данас обележава 100 година од оснивања, најављује још једну велику инвестицију у Србији.

Компанија "Леони" има погоне у више од 30 земаља света, на преко сто локација. У Србији, на три – Прокупљу, Малошишту и Нишу.

Татјана Каличанин каже да је веома задовољна послом и да "Леони" пружа могућност напредовања а сигурне су плате.

"У Леонију сам пре осам година почела да радим као радник на монтажној линији. Данас радим као вођа смене, што омогућава и бољу сигурност и бољу плату за моју породицу", каже Маја Митић.

Као водећи послодавац у Општини Прокупље, од свог доласка, компанија је имала значајну улогу у смањењу незапослености.

"Стопа незапослености је пала од 43 одсто на 24 одстоахваљујући значи самој компанији и захваљујући запошљавању код коопераната", напомиње Мирослав Пауновић, заменик председника Општине Прокупље.

"Леони" у Србији послује од 2009. године, а свој први погон отворио је управо у Прокупљу. Била је то једна од првих инвестиција великих немачких компанија из области аутомобилске индустрије.

Водећи произвођач каблова за аутомобиле, пре свега за Бе-Ем-Ве и "Јагуар", упошљава у Србији 5.570 радника.

"Компанија Леони овде у Србији расте и развија се са тенденцијом да и у будућности број запослених достигне неких десет хиљада радника", наводи директорка производње у прокупачком "Леонију" Александра Пешић.

Генерални директор фабрике "Леони" Клеменс Сакс наглашава да пословна клима у Србији веома погодује даљем развоју и захваљујући добрим резултатима, бира се нова локација за отварање четврте фабрике.

Први пут од како послује у Србији, "Леони" је отворио врата за грађане који су данас, поводом века пословања компаније, могли да се упознају са процесом и условима рада у њиховим погонима.

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 14. авг 2017, 10:23)
BeliNaKonju [нерегистровани]

@Odlicna vest

Da, tako je. Sto bude vise takvih fabrika, veca ce biti i konkurencija a radnici ce moci da biraju kompanije gde hoce da rade, tako da ce te kompanije morati nuditi bolje radne uslove i/ili malo vece plate.To je pravi i normalan put ka napretku, smo i za to treba vremena.Vidite samo koliko dugo treba da pogon krene.Od najave dolaska, preko stavljanja kamena temeljca pa do pocetka proizvodnje...polako ali sigurno napredujemo!

(недеља, 13. авг 2017, 21:48)
Dragan [нерегистровани]

Odlicna vest

Sto bude bilo vise ovakvih kompanija, to ce bolje biti i standard u nasoj zemlji