Оптужнице против хрватских хулигана

Деветорица хулигана оптужена да су у децембру у Загребу напала аутобус са гостима солунског фудбалског клуба ПАОК и повредили четири особе.

Против деветорице хулигана, који имају од 18 до 23 године, подигнуте су оптужнице због прошлогодишњег напада у Загребу на аутобус с гостима грчког фудбалског клуба ПАОК, када су повређене четири особе, јавили су хрватски медији.

Ти навијачи се терете да су "из мржње довели у опасност животе и имовину".

Оптужени су да су 14. децембра, око 13 сати, у Новом Загребу заједно с око 30 непознатих хулигана каменовали аутобус са око 40 гостију из Грчке и кроз разбијене прозоре убацили најмање три запаљиве направе које су унутрашњост испуниле густим димом и узроковале пожар, чије су ширење спречили ватрогасци.

Хулигани су, према тврдњама загребачког Општинског државног тужилаштва, напали аутобус с намером да "угрозе телесни интегритет путника" због снажно изражене нетрпељивости према ПАОК-овим навијачима, пренела је агенција Хина.

Аутобус је пратила полиција, а у тренутку напада полицајци су прискочили у помоћ повређенима и одмах ухапсили неколико хулигана.

Гости клуба из Солуна у Загреб су допутовали на утакмицу са загребачким Динамом на максимирском стадиону.

број коментара 0 Пошаљи коментар