Девет Албанаца рањено у Македонији

Укупно девет особа рањено је прошле ноћи у још нерасветљеном сукобу у селу Радуша недалеко од Скопља, у инциденту који локални албански извори описују као наставак политичког насиља, које је, почетком месеца, бацило озбиљну сенку на парламентарне изборе.

Пуцњава је избила испред локалне кафане у скопском селу Радуша, које је током конфликта 2001. године било важно упориште македонске подружнице албанског герилског покрета, а након рата поприште озбиљних сукоба ривалских партија Албанаца у Македонији.

Инцидент се догодио 15 минута пре поноћи испред локалне чајџинице у Радуши када је група наоружаних особа из аутомобила отворила ватру на Бесфорта Халитија, који је у пуцњави теже повређен.

Бесфорт Халити је син посланика најснажније албанске партије у Македонији, Демократске уније за интеграције, БДИ, Рафиза Халитија, који је током рата 2001. године било локални командант Ослободилачке националне армије, ОНА у Радуши.

"Тачно је да је пуцано на сина Рафиза Халитија," изјавио је функционер БДИ Абдуладим Адеми.

Међу рањенима се налази и један нападач, који је, такође, пребачен у војну болницу у Скопљу, потврдила је македонска полиција, наводећи да је су у пуцњави кориштене аутоматске и ловачке пушке, као и пиштољи.

број коментара 0 Пошаљи коментар