Хрвати протерују Кинеза због певања усташких песaмa

Кинез Сце Јат Луенг, познат по томе што се представља као усташа, протеран је из Хрватске на три месеца, пише "Слободна Далмација".

После гласног певања усташких песама током гледања преноса рукометног финала између Хрватске и Шпаније на бензинској станици у Грубинама, Луенга је привела хрватска погранична полиција.

Луенг је ухапшен у понедељак када је објављен снимак на коме се види кинески држављанин како пева усташке корачнице током финала Европског првенства у рукомету.

Истрагу је спровела погранична полиција, после чега је Луенг приведен у Прекршајни суд Макарске у Имотском.

Против њега је поднета оптужница због нарушавања јавног реда и он је по хитном поступку приведен у суд.

"Радило се о песмама с неприхватљивим порукама и садржајем које изазивају мржњу и нетрпељивост", рекла је Жељка Радошевић из Сплитско-далматинске полицијске управе.

Осим прекршајног поступка, полиција је спровела и поступак у складу са Законом о странцима.

Како кинески држављанин има привремени боравак у Хрватској, изречена му је казна отказивања боравка и забрана уласка у Хрватску на три месеца. Чим казна постане правоснажна, 44-годишњи Кинез мораће да напусти Хрватску.

Ово није први пут да је Луенг, из истих разлога, пријављиван за ремећење јавног реда.

Почетком фебруара прошле године Луенг је привођен после објављивања снимка на коме се види како он у једном кафићу у Имотском заједно са још једним кинеским и једним хрватским држављанином пева навијачку песму "Неописиво"  и подиже десну руку увис кличући "За дом спремни".

број коментара 10 Пошаљи коментар
(уторак, 28. јан 2020, 08:51) - Рајко [нерегистровани]

Прогнанство

Имам предлог да човек из пријатељске земље та три месеца проведе у Ваљеву или Чачку и тако смањи трошкове па да им га вратимо са шајкачом на глави

(уторак, 28. јан 2020, 07:42) - anonymous [нерегистровани]

NIsmo ustaše

Medju nama ima ustaša ali hrvatski narod nije ustaški. To jasno tvrdim , treba samo reći i da je na izborima netom prije stvaranja ustaške NDH , Pavelićev pokret dobio tek 2% na izborima što znači da su našem narodu u Hrvatskoj ustaše nametnute i da nisu bile izbor hrvatskog katoličkog naroda, nesretnog i napaćenog kroz cijelu svoju povijest do danas i tu smo isti sa vama Srbima. Obje nacije žrtve su megalomanije svojih političkih elita i neće se ništa promjenit dok ne ustane tezak i radnik a onda će bit promjena i nitko više neće smjeti reći da je narod ....a sitonog zuba kako je rekao prvi predsjednik Tudjman kojeg poštujem jer jest radio za svoj narod ali puno i griješio a i jer je narod smatrao prostim i primitivnim i ne mogu mu oprostit ni to ni onih 200 najbogatijih obitelji. Nas na jugoistoku Europe elite unistavaju, dobro je da svak ima svoju drzavu ali stara pravila ostaju naarod je za njih nula ili manje od toga.

(уторак, 28. јан 2020, 01:43) - Djoka [нерегистровани]

Zašto...

Zašto ne pitaju kineza ko ga je naučio da peva ustaške pesme... ?

(уторак, 28. јан 2020, 00:07) - anonymous [нерегистровани]

A uberfirer Tompson?

Tražio bih i da hrvatska vlast objasni gde je to Kinez mogao da nauči te pesme. Pevali mu galebovi na kineskom?

(понедељак, 27. јан 2020, 22:54) - anonymous [нерегистровани]

licemeri

Kakvi su to licemeri, to nema granice. jos aktuelna predsednica im se hvali kako voli da slusa Tompsona koji velica ustase, redovno ispisuju ustaske grafite, navodno uhapse ih pa puste istog dana, a ovamo hapse Kineza da bi se pokazali pred svetom kao antifasisti.

(понедељак, 27. јан 2020, 22:24) - Наставник универзитета [нерегистровани]

Узесте ми мисао

Наравно да је све ово лакрдија хрватске власти. Окореле и доказане усташке злочинце рехабилитују, подижу им некакве споменике, навелико у хрватском друштву дивља повампирено усташтво, а они нађоше некаквог Кинеза да га осуде, јер је гле богати говорио речником мржње. А Томпсон национални херој, Главаш, Мерчеп, ....,

(понедељак, 27. јан 2020, 22:01) - K.T. anonymous [нерегистровани]

heheheheheee

Nasli kog ce da osude. A svoje cuvaju...

(понедељак, 27. јан 2020, 20:21) - anonymous [нерегистровани]

Smijurija

slomila se kola na Kinezu.

(понедељак, 27. јан 2020, 19:14) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

"Радило се о песмама с неприхватљивим порукама и садржајем које изазивају мржњу и нетрпељивост"

Kinez nije bio svestan znacenja teksta jer ne govori hrvatski.

(понедељак, 27. јан 2020, 18:39) - anonymous [нерегистровани]

Hahaaaaa

A kada ce Marka Perkovica da proceraju?!!!