Изградња граничног прелаза "Братољуб" почиње у фебруару

Изградња граничног прелаза код моста "Братољуб", који повезује БиХ и Србију, требало би да почне у фебруару, речено је у Управи за индиректно опорезивање БиХ.

У тендерској документацији за изградњу граничног прелаза наведено је да је рок за завршетак радова 350 календарских дана, рачунајући од дана увођења у посао, а изведени радови морају бити урађени у складу са највишим професионалним стандардима.

"Извођач би у другој половини фебруара требало да почне са радовима. Укупна вриједност пројекта је 14,5 милиона КМ. Тендер смо давно завршили, али нисмо могли даље, јер смо имали само 7,5 милиона КМ", наводи Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Глас Српске преноси да је УИО почетком прошле године добила шест понуда за изградњу граничног прелаза између Братунца и Љубовије, али је недостатак новца на одређено време прекинуо конкурсну процедуру.

Ситуација се променила када је крајем прошле године нови сазив Савета министара одобрио потребна додатна средства за градњу граничног прелаза.

Изградња моста "Братољуб", у дужини од 227 метара, трајала је од октобра 2015. до маја 2017. године и коштала је око 13 милиона евра, али због непостојања граничног прелаза још није у функцији.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 26. јан 2020, 13:20) - Srba [нерегистровани]

Drina

Kakva granica ,most da se koristi a granica da se ruši,kakve carine ,granični prelazi.
Srbi sa obe strane Drine a granica ,još i da oglobe narod taksama ,carinama ,pasošima....